Undă verde pentru Nicolae Puiu: poate construi blocul de 4 etaje pentru care a intentat un proces cu primăria, pe vremea când fiica lui era șefă în cadrul Serviciului Juridic

0
1054
Foto cu rol ilustrativ

Investitorul Nicolae Puiu, tatăl fostului director al Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Constanţa Irina Roxana Pînzariu, intenționează să construiască un bloc în municipiul Constanța, iar instituția abilitată de mediu a dat undă verde proiectului. Amplasamentul este situat pe strada Maior Șofran.

Astfel, autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare, şi anume că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Construire imobil D+P+4Etaje (etaj 4 cu supantă) locuinte colective cu parcare la demisol”, propus a fi amplasat pe strada Maior Șofran, nr. 24B-24C din municipiul Constanța.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța de pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet: http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 04.12.2022.

Precizăm faptul că în luna octombrie investitorul imobiliar Nicolae Puiu a solicitate emiterea acordului de mediu, iar o lună mai târziu Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a dat undă verde proiectului.

Soții Puiu, în instanță cu municipalitatea care nu a fost de acord cu proiectul blocului

Interesant legat de obiectivul de investiții este că beneficiarul şi soția sa au intentat un proces pe vremea fostei administrații, deoarece municipalitatea nu era de acord ca acest bloc să fie construit. Cea care a reprezentant Primăria Constanța în instanță a fost chiar Irina Roxana Pînzariu, fiica soților Puiu, care era la acea vreme șefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Constanţa.

Procesul a fost pierdut de către municipalitate, care a fost obligată să plătească penalităţi în valoare de 100.000 de euro către familia Nicolae şi Georgeta Puiu, iar fostul primar Decebal Făgădău a susținut că Primăria Constanţa nu s-ar fi reprezentat corespunzător în instanţă, la acest proces, iar că responsabilitatea din acest punct de vedere ar fi avut-o Irina Pînzariu. De cealaltă parte, Pînzariu a precizat că la momentul declanşării respectivului proces nu era încă şefa serviciului şi că, oricum, nu s-a comportat altfel decât echidistant în acest caz în care erau implicaţi părinţii săi. Fostul primar a schimbat-o din funcție, iar ea a contestat în instanță decizia fostului edil-şef.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.