Undă verde pentru reabilitarea podului care face legătura între Portul Turistic Mangalia şi „insula pescarilor”

0
1338

FOTO CU ROL ILUSTRATIV

Administraţia locală din Mangalia continuă seria proiectelor începute, dar în acelaşi timp demarează şi unele noi. Printre acestea se numără reabilitarea podului care face legătura între Portul Turistic Mangalia şi „insula pescarilor” şi este situat pe strada Portului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mangalia, acest pod necesită o modernizare pentru că nu a fost reabilitat de foarte mulţi ani, iar municipalitatea a cerut deja acordul de mediu.

Legătura dintre insula de pe Lacul Mangalia şi oraş se face pe strada locală ce traversează în partea de vest Lacul Mangalia printr-un pod construit în anii 1970, pod cu 7 deschideri şi o lungime de 156,75 ml. Vechimea şi starea tehnică a podului care nu mai prezintă condiţii de siguranţă şi confort a circulaţiei rutiere şi pietonale au condus la necesitatea reabilitării acestuia, podul fiind singura legătură între oraş şi insulă.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa în luna noiembrie 2020 publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Serviciul de elaborare a documentației de avizare lucrări de intervenție(D.A.L.I.) și expertiza tehnică pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare pod insulă”, Municipiul Mangalia”. Acum reprezentanții de la mediu au decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediu, astfel a mai fost făcut un pas pentru începerea lucrărilor.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.