Undă verde pentru Tudorel Economu: construieşte un hotel de şase etaje în zona restaurantului Tic Tac din staţiunea Mamaia

1
1195

În stațiunea din nordul litoralului românesc, în ciuda faptului că este sufocată de betoane, investitorii continuă să construiască hoteluri și unități de cazare. Ca exemplu, în anul cursul anului trecut, peste 3.000 de apartamente erau programate pentru livrare în anul 2021.

Controversatul afacerist Tudorel Economu mai bifează o investiție imobiliară în stațiunea Mamaia, iar în zona restaurantului Tic Tac intenționează să construiască un hotel de șase etaje, cu funcțiunea de aparthotel. Beneficiarul este societatea Deco Food SRL, înființată în anul 2013, având sediul în București, la care este acționar Tudorel Economu. Afaceristul continuă să-şi mărească portofoliul de investiții, iar într-o ediţie viitoare vă vom prezenta şi una dintre investiţiile acestuia din Capitală. Pe de altă parte, reamintim că acesta este executat silit, la cererea Primăriei municipiului Constanța, din cauza unei creanțe de peste un milion de euro.

Istoria executării silite

Concret, acesta a convenit pe vremea administrației Mazăre să cumpere un teren în stațiunea Mamaia, aproape de centrul stațiunii, pe malul lacului Siutghiol, pe care și-a ridicat o construcție, urmând a plăti acest teren în rate.

Din cauza faptului că nu și-a plătit ratele, a fost dat în judecată de către administrația condusă de Decebal Făgădău, însă afaceristul a obținut suspendarea executării, Ulterior, a fost chemat în judecată din nou, odată în 2019, iar de această dată primăria a avut câștig de cauză, la Judecătoria Sectorului 2 București.

Alte investiţii ale lui Economu

Tudorel Economu a obținut în luna aprilie a anului în curs actul de urbanism în vederea construirii unui imobil în regim de înălțime de șase etaje, prin societatea La Fattoria Ristorante, ce va fi amplasat în zona Hotelului Caelia.

Afacerile familiei Economu nu se opresc aici. În vara anului 2020, prin Tudors Capital Investments, Economu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația pentru edificarea unei vile turistice pe malul Lacului Siutghiol. Ulterior, investitorii au primit undă verde din partea municipalităţii pentru continuarea procedurilor pentru proiectul construire vilă turistică D+P+2-3E situată pe bulevardul Mamaia, numărul 361C.

Tudorel Economu este fratele fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, Dumi Economu. Acesta este acționar în mai multe societăți, cum ar fi: Vitraliu SRL, Fattoria Ristorante SRL, , Deco Food SRL, Deco Mall Expert Srl, Cher One SRL, Tudors Capital Investments.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Nu mai stiu structura de rezisten ta a constructiilor (in special BLOCURI=HOTELE) .Asi propune ca cei care pot sa faca PROPUNERI (sau sugestii) : PRIN LEGE= Sa nu se mai accepte cladiri ,FARA A AVEA SPATIU DE PARCARE la primul nivel (de exemplu ). Daca este interesanta ideea ,cineva ar putea sa o frctifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.