Unii părinți au refuzat să primească tabletele pentru elevi, alții le-au și amanetat sau le-au scos la vânzare pe OLX

1
3159
FOTO: Getty Images

În județul Constanța nu ar mai trebui să existe elevi din medii defavorizate care să nu aibă tablete pentru a putea participa la cursurile on-line. Din păcate, unii părinți au refuzat să le primească, iar alții deja le-au amanetat sau le-au scos la vânzare pe OLX.

Săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a finalizat distribuirea a 5.689 de tablete către elevii din medii defavorizate, prin programul „Școala de acasă“. În acest moment, nu ar mai trebui să existe astfel de copii sau tineri care să nu poată participa la cursurile on-line deoarece nu au un dispozitiv electronic, susține inspectorul școlar general constănțean, prof. Mihai Sorin.

Pentru elevii din medii defavorizate au fost achiziționate tablete și din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului sau din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar în alte cazuri datorită unor donații. Prin intermediul acestor proiecte, școlile au primit și laptopuri sau table inteligente, videoproiectoare, imprimante, orice a fost necesar pentru ca orele să poată fi susținute on-line.

Din păcate, în județul Constanța, unii părinți au refuzat să primească tabletele pentru elevi. Ei erau obligați să semneze un contract de comodat pentru acestea, prin care își asumau ca, în caz de pierdere, deteriorare sau înstrăinare, să achite contravaloarea lor. Mai mult, dispozitivele electronice erau blocate astfel încât să nu poată fi instalate alte programe pe ele, pentru a fi folosite doar pentru școală, prof. Mihai Sorin considerând că și acesta poate fi unul dintre motivele refuzului părinților. Oricum, în astfel de cazuri, au fost căutați și găsiți alți beneficiari, pentru a fi distribuite toate tabletele primite prin programul Școala de acasă.

Cu toate că au semnat un contract de comodat cu o cauză clară, există și părinți care, imediat ce le-au primit, le-au amanetat sau le-au scos la vânzare pe OLX, așa cum declara și Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Așa că, în momentul în care elevii vor trebui să returneze dispozitivele electronice școlilor, părinții vor fi buni de plată. Unii, însă, nu le vor achita niciodată, cu siguranță, motivând că nu sunt salariați și nu au un venit, nici măcar pentru a-și întreține copiii.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Ăștia care au amanetat tabletele copiilor, adevărați parinti. Ar trebui să fie decăzuți din drepturi si la pușcărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.