Urmează audierea martorilor într-un dosar al lui Nicușor Constantinescu: a fost invocată o excepție de neconstituționalitate

0
643
Nicusor Constantinescu - sursa foto: DIGI 24

La Tribunalul Constanța a avut termen, marți, unul dintre cele mai ”proaspete” dosare deschise pe numele fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, dosar în care UAT Constanța, în calitate de parte vătămată, solicită recuperarea unor sume de bani pe care Consiliul Județean, sub comanda lui Constantinescu, le-a cheltuit în mod nelegal, cauzând un prejudiciu.

La termenul de marți, 11 august, Tribunalul a amânat cauza pentru data de  8 septembrie, dată la care au fost citați mai mulți martori, în vederea audierii. Totodată, probabil pentru a mai trage puțin de timp, a fost invocată și o excepție de neconstituționalitate, asupra căreia instanța se va pronunța joi, 13 august. Dacă această excepție va fi aprobată, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor Curții Constituționale, care vor stabili dacă excepțiile  invocate contravin sau nu Constituției. Numai că dosarul ar putea sta la CCR chiar și un an, timp în care judecata în sine a cauzei se suspendă. 

Despre faptele încriminate în acest dosar putem spune că Nicușor Constantinescu este acuzat pentru nereguli comise în domeniul achizițiilor. Mai exact, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, fostul șef al CJC a achiziționat și plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, bani cheltuiți din bugetul județului Constanța, pentru care au fost emise 12 facturi. În urma controlului Curții de Conturi, s-a dispus recuperarea banilor de la Nicușor Constantinescu, pentru a-i vira în bugetul Consiliului Județean.

De precizat că, așa cum se știe, fostul președinte CJC este închis și își ispășește alte pedepse pe care le-a primit în alte dosare penale.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.