Vergil Chițac dorește ca stadionul „Gheorghe Hagi” să fie demolat până la sfârșitul verii, în anul 2023

1
4135

Primarul Constanței, Vergil Chițac, speră ca stadionul „Gheorghe Hagi” să fie demolat până în vara anului 2023, ca, ulterior Compania Națională de Investiții (CNI) să se apuce de construcția unei noi arene la Constanța.

„Foarte curând se va aproba hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnco-economici ai studiului de fezabilitate făcut de noi. După aprobarea acestor indicatori se aprobă și partajarea. Prețul este de 100 de milioane de euro, 96 de milioane, Guvernul, iar patru milioane, noi. În mod oficial, Guvernul și-a anunțat construcția asta. Guvernul dă în brațele Companiei Naționale de Investiții (CNI), care trebuie să facă licitația de proiectare și execuție și noi trebuie să ne ocupăm de demolarea stadionului. Va trebui să obținem o altă hotărâre de guvern de la Ministerul Sportului, pentru că terenul acesta este o bază sportivă, iar ministerul ne va da voie prin HG să demolăm baza sportivă ca să o înlocuim cu un stadion nou. Noi va trebui să facem demolarea stadionului, care înseamnă licitație și proiectul de execuție. Apreciez, eu, că acest lucru va începe prin martie și până în iulie-august trebuie să îl dărâmăm, ca după aceea ei să se apuce de construcție. Cred eu, că la momentul ăla, ei vor fi gata cu proiectul”, a declarat edilul-șef.

Context:

Consiliul Local Constanța a adoptat, joi, 4 august a.c., în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectele de hotărâre ce vizează predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții (CNI) și aprobarea documentației tehnico-economice pentru investiția privind construirea noului stadion din Constanța.

Citește mai multe aici: Construirea noului stadion din Constanța, în linie dreaptă: Consiliul Local a votat pentru predarea amplasamentului către CNI

Citește și: Predarea stadionului „Gheorghe Hagi” către CNI, din nou pe ordinea de zi a Consiliului Local Constanța

Înainte de votul din Consiliul Local Constanța, sursele consultate de Focus Press au estimat că abia în primăvara anului 2023 ar putea începe demolarea stadionului.

Citește mai mult aici: UPDATE. În primăvara anului 2023 ar putea începe demolarea stadionului „Farul”. Miercuri este programată o ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța, unde se vor vota sursele de finanțare

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al clubului de fotbal Farul Constanța, speră ca în anul 2024, echipa de la malul mării să joace pe noua arenă.

„Sunt discuții avansate pe plan local. Toată lumea își dorește. Când spun toată lumea este vorba și despre Primăria Constanța și Consiliul. Toți oamenii, toți constănțenii așteptăm să se facă cât mai repede stadionul. La București este deschidere. Sperăm să fie cât mai repede, se apropie și să construirea acestui stadion care cred eu că în 2024 să îl avem pentru a juca pe el. Așa văd eu. Sunt optimist, dar încercăm să fie așa ca în 2024 să putem să intrăm pe el”, spunea Hagi, într-un interviu din luna mai.

Aici puteți viziona interviul.

Fuziunea dintre Farul și Viitorul Constanța a fost oficializată pe 21 iunie 2021, la hotelul Iaki din stațiunea Mamaia, în cadrul unei conferințe de presă la care au asistat: Gheorghe Popescu, președinte, Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Zoltan Iasko, acționari, Tiberiu Curt, vicepreședinte, dar și primarul Constanței, Vergil Chițac, alături de președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu. La eveniment au participat și legendele Farului Constanța, dar și reprezentanții suporterilor echipei de la malul mării.

„Ca primar voi face tot ce ține de mine ca echipa Farul să joace cât mai curând pe noul stadion și ca echipa Farul să își atingă nivelul de ambiție pe care și l-a propus. Căutăm și alte variante pentru a ajuta. Cu siguranță ne vom implica mai mult decât să contruim un stadion”, spunea Vergil Chițac la evenimentul din iunie 2021.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

  1. Dărâmă tot și nu face nimic, rămân doar gropi, ruine și firme de casa care nu au utilaje , forța de muncă calificată.Gica să nu te aștepți să facă o minune cu stadionul, slabe speranțe. Vezi ce se întâmplă prin oraș de un an și ceva numai săpături nimic terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.