VIDEO. Vom parca gratuit în week-end și de sărbătorile legale, dacă va fi de acord Consiliul Local

1
377

Primarul Vergil Chițac a anunțat vineri, 12 august a.c., că a propus să putem parca gratuit în week-end și de sărbătorile legale. Proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor va intra în dezbatere publică.

Vineri, 12 august a.c., primarul Constanței a reiterat că Regulamentul parcărilor va fi modificat. Potrivit acestuia, în sfârșit s-a elaborat un proiect de modificare și va intra, săptămâna viitoare, în dezbatere publică.

În luna mai a.c., consilierii locali PSD au propus o serie de modificări pentru regulament, în luna iunie a.c. și cei de la USR și PNL, dar până acum edilul-șef le-a tot analizat, s-a întâlnit și cu aleșii locali să discute aceste modificări, nefiind de acord cu toate.

„Regulamentul parcărilor era necesar. Am lăsat un termen sa vedem ce funcționează și ce nu, am primit propunerile de modificare ale consilierilor, i-am adunat pe toți la masă, iar de săptămâna viitoare proiectul de modificare va intra în dezbatere publică și vedem ce spun constănțenii.

Eu mai am nemulțumirea mea, cred că parcările rezidențiale trebuie licitate.

Anul acesta din taxele de parcare s-au strâns 5 milioane de lei, și din cele rezidențiale tot cam atât, și îi vom folosi la cheltuieli tot pentru parcări“, a declarat primarul Vergil Chițac, vineri.

O parte dintre modificările ce au fost incluse în proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor edilul-șef le-a anunțat joi, 11 august a.c.: introducerea de noi abonamente pentru Zonele 0 și 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar, introducerea de abonamente anuale pentru toate zonele.

Vineri, însă, Chițac a precizat că, în week-end și de sărbătorile legale, vom parca gratuit. De asemenea, se va păstra gratuitea între orele 19.00 și 9, în fiecare zi a săptămânii.

Rămâne de văzut care sunt, clar, modificările propuse de administrația locală și ce vor dori constănțenii după publicarea pentru consultarea publică a proiectului.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. de ce i-am ales? Sa ne puna taxe in fata caselor noastre, in orasul nostru!
    Ca sa acceseze fonduri europene nu ii duce mintea, ca de acolo se fura mai greu.
    Cel mai simplu taxe, taxe, taxe. Apoi isi dau salariide 2-4miiE si cumpara vagoane de panselute si borduri din beton masluit!
    Cine plateste pentru pavelele din peninsula? Fraierii constanteni! REFERENDUM URGENT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.