Vergil Chițac, în vizită prin piețele din oraș: “Vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid”

0
1698

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a întreprins duminică, 8 noiembrie a.c., o vizită pe la piețele din oraș care se vor închide începând de luni, 9 noiembrie, conform Hotărârii 52, privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, piețele Tomis III, TIC TA și CIREȘICA își vor suspenda activitatea.

Iar astăzi, edilul Constanței a mers prin piețele respective pentru a discuta cu operatorii economici și de a stabili care dintre măsurile convenite cu premierul Orban s-ar potrivi cel mai bine.

Doar că, pentru a veni în sprijinul operatorilor economici, Vergil Chițac, într-o discuție cu premierul Ludovic Orban, s-a ajuns la concluzia că Primăria Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial.

Iată postarea:

“Dragii mei, trăim vremuri grele, în care omenirea e încercată de această gravă pandemie așa cum nu ne-am fi imaginat. Referitor la Hotărârea de Guvern ce va intra în vigoare de luni și la modul în care înțeleg să mă raportez la efectele acesteia asupra activității din piețele din Constanța, vreau să fac următoarele precizări: Am purtat o discuție cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și am făcut o analiză succintă cu privire la consecințele pe care le are această decizie asupra producătorilor români care își desfac marfa în piețe ce vor fi închise. Astfel, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial. În acest sens, vom aplica una dintre următoarele două măsuri:

– vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid;

– acolo unde nu vom putea organiza piețele în exterior, vom direcționa producătorii către locurile rămase libere în piețele care nu se închid.

Precizez că sunt foarte interesat ca locuitorii Constanței să consume produse românești de calitate și la fel de interesat ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condițiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, chiar și în aceste vremuri mai degrabă tulburi decât prospere. Îi asigur de tot sprijinul meu și le doresc să treacă cu bine peste această perioadă. P.S. Aș vrea să subliniez cuvântul ”producători”. A nu se confunda cu samsarii de fructe și legume!”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.