Vergil Chițac: „S-au strâns cinci milioane de lei din taxele de parcare, în acest an”

3
1324
Vechile tarife de parcare din Constanța

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a vorbit, vineri, 12 august a.c., în cadrul unei conferințe de presă, susținută în stațiunea Mamaia, pe plaja H2O, despre proiectul privind modificările regulamentului parcărilor, care va intra în dezbatere publică săptămâna viitoare.

„Regulamentul parcărilor era necesar. Am lăsat un termen sa vedem ce funcționează și ce nu, am primit propunerile de modificare ale consilierilor, i-am adunat pe toți la masă, iar de săptămâna viitoare proiectul de modificare va intra în dezbatere publică și vedem ce spun constănțenii. Eu mai am nemulțumirea mea, cred că parcările rezidențiale trebuie licitate. Anul acesta din taxele de parcare s-au strâns cinci milioane de lei, îi vom folosi tot pentru parcări”, a spus Vergil Chițac.

Context:

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, joi, 11 august a.c., modificările propuse în vederea regulamentului parcărilor, în urma consultărilor avute cu reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local Constanța. Edilul-șef a precizat că forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. Astfel, „în câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”, spune Vergil Chițac.

Citește și: Primarul Vergil Chițac, noi precizări despre modificarea regulamentului parcărilor: „În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 10 august a.c., respingerea cererii de anulare a regulamentului parcărilor din municipiul Constanța, formulată de Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

Citește și: Tribunalul Constanța, decizie în privința cererii de anulare a regulamentului parcărilor

Consiliul Local Constanța a decis, pe data de 26 iulie 2022, în cadrul ședinței extraordinare, suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Pe 21 iulie 2022, consilierii locali nu s-au înțeles asupra modificărilor. Deși acestea au fost dezbătute timp de două ore, iar atât PNL, USR, cât și PSD, au venit cu amendamente, proiectul de hotărâre ce prevedea gratuitatea parcării pe timpul nopții în Constanța, a picat la vot, pe ultima sută de metri, după zece voturi „pentru” și 14 abțineri. Atunci, primarul Vergil Chițac nu a participat la ședință, atribuțiile lui fiind preluate de viceprimarul Ionuț Rusu.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021. Acesta a primit 19 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Regulamentul a trecut datorită votului consilierilor PNL și USR.

P.I. V.I.

3 COMENTARII

  1. vreau sa iau loc parcare rezidential zona 2 str. soveja nr 47 . de ce nu se poate obtine locul bineinteles cu plata. mentionez ca am platit parcare zona2 pe tot anul 2022. Va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.