Vergil Chiţac se ţine de cuvânt: supraimpozitează bogaţii Constanţei: pe Comănescu, pentru Casa cu Lei, pe Duşu şi proprietarul Palatului Regal!

0
5225

Vergil Chiţac, declaraţie despre Casa cu Lei, în campania electorală: “Când voi ajunge primar, voi avea o coliziune cu el (cu Gabriel Comănescu – n.r.) pe tema asta, să fie foarte clar. Ori îşi reface, după legea clădirilor istorice, clădirea, ori, dacă nu, o cumpărăm la primărie, o reintroducem la patrimoniul cultural, accesăm fonduri europene şi, aşa cum vă spuneam, vreau ca toată zona aceea să o recâştigăm pentru noi, constănţenii (…)”.

Consilierii locali municipali au fost convocaţi în ultima şedinţă din acest an, pe ordinea de zi figurând aprobarea unui proiect ce vizează stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021, dar şi majorarea impozitului (cu 300% sau 400%) în cazul unor proprietari de imobile lăsate în paragină.

Tot în şedinţa din data de 28 decembrie se va proceda la o schimbare a unor membri din Consiliul de Administraţie al RAEDPP, iar ulterior constituirii noului C.A. se prefigurează un vot de înlăturare a lui Florin Gheorghe din funcţia de director general al RAEDPP.

Revenind la proiectul de majorare a impozitului pe clădiri, fapt permis de lege în cazul imobilelor pe care proprietarii le lasă să se degradeze, constatăm că administraţia locală “taxează” nume grele ale urbei: Gabriel Comănescu, George Duşu, deţinătorul Palatului Regal din Mamaia.

În cazul lui Gabriel Comănescu, vorbim de fapt (aşa cum se menţionează şi în proiectul de hotărâre) despre SC Vega Turism SA (societate despre care se ştie că este controlată de omul de afaceri menţionat), şi care deţine Casa cu Lei (în Zona Peninsulară, str. Dianei nr. 1, actuala Gheorghe Dumitrașcu).

Casa cu Lei

În privinţa lui George Duşu – conform proiectului, majorarea impozitului va fi plătit de SC DGN-ROMAG SRL, care deţine Hotel Intim (str. Nicolae Titulescu nr. 9), tot din zona Peninsulară. De precizat că acest hotel urmează să fie reabilitat, iar proprietarul a depus în acest sens un proiect pe fonduri europene. Momentan, dosarul întârzie să fie aprobat. De asemenea, Primăria Constanţa a aprobat o solicitare de modernizare a acestui imobil. Detalii: AICI.

Hotel Intim

Legat de Palatul Regal din Mamaia, acesta este deţinut de SC Light System SRL. Palatul Regal face obiectul unui proces – detaliile le găsiţi AICI.

Palatul Regal

O altă societate care va plăti impozit majorat este SC Consal Trade, care deţine un imobil pe strada Nicolae Titulescu nr. 7. De Consal Trade se leagă numele lui Constantin Chiceanu, personaj cunoscut şi controversat al urbei, care însă s-a retras din societate, cel puţin scriptic.

Vor plăti taxe majorate şi proprietarii imobilului situat pe strada Ștefan cel Mare nr. 84 din municipiul Constanţa.

Iată însă cum sunt formulate proiectele descrise mai sus, aşa cum sunt ele menţionate pe convocatorul şedinţei din data de 28 decembrie:

10. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Dianei nr. 1, actuala Gheorghe Dumitrașcu, proprietatea SC Vega Turism SA, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;

11. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, stațiunea ”Mamaia”-discotecă  piscină și castel, proprietatea SC Light System SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;   

12. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 7, proprietatea SC Consal Trade SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;

13. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Ștefan cel Mare nr. 84, proprietatea doamnei Nibi Ana Brândușa, doamnei Rădulescu Adriana, doamnei Ciobanu Florentina, doamnei Nibi Mioara, doamnei Stuhler Mirela Nicoleta, domnului Rădulescu Cristian, domnului Sobieschi Petru, domnului Sobieschi Cătălin Petru și domnului Sobieschi Florin Teodor, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;

14. Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 9, proprietatea SC DGN-ROMAG SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Toate proiectele sunt iniţiate de primarul Vergil Chiţac. De altfel, edilul anunţa, încă din campania electorală, că va intra în război cu proprietarii care îşi lasă clădirile în paragină. Nu se referea la orice fel de clădiri, ci fix la cele cu istorie, din zona Peninsulară.  

Iată declaraţiile lui Vergil Chiţac, făcute în exclusivitate pentru Focus Press, în Campania electorală:

Vergil Chiţac, despre Casa cu Lei: “Când voi ajunge primar, voi avea o coliziune cu el (cu Gabriel Comănescu – n.r.) pe tema asta, să fie foarte clar. Ori îşi reface, după legea clădirilor istorice, clădirea, ori, dacă nu, o cumpărăm la primărie, o reintroducem la patrimoniul cultural, accesăm fonduri europene şi, aşa cum vă spuneam, vreau ca toată zona aceea să o recâştigăm pentru noi, constănţenii (…)”.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.