Vicepreședintele CJC, Petre Enciu, despre restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic: ”Monumentul va fi restaurat în întregime”

0
542
sursa foto: Facebook/ Petre Enciu

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu a anunțat printr-o postare pe pagina sa de socializare că s-au efectuat pași spre restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic, fiind vorba de elaborarea proiectului tehnic, asta după ce săptămâna trecută a fost anulată serviciilor de verificare proiect tehnic aferente lucrărilor la obiectivul de investiții

Acesta susține că monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările vor fi demarate la începutul acestei veri.

”Astăzi ( n.r. 11 ianuarie a.c.) am efectuat o vizită la fața locului, împreună cu antreprenorul, reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța şi colegi din Consiliul Județean. În ultimii treizeci de ani, lucrările de întreținere a acestui monument au fost insuficiente, iar asta se vede uşor cu ochiul liber în fiecare dintre cele unsprezece magazii cu tavanul boltit, afectate sever de infiltrații. Antreprenorul pare să fi înțeles nevoia urgentă de intervenție la nivelul acoperişului şi al teraselor. Am convenit împreună cu reprezentanții Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța ca obiectele de patrimoniu să fie permutate succesiv, astfel încât echipele de muncitori să poată interveni simultan la patru magazii. Monumentul va fi restaurat în întregime, iar lucrările ar trebui să demareze la începutul acestei veri, având o durată de optsprezece luni. Voi verifica în mod regulat stadiul şi calitatea lucrărilor şi vă voi ține la curent”, se arată în postarea acestuia.

sursa foto: Facebook/ Petre Enciu

Citește și:

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.