VIDEO. Adevăratele celebrități ale României trimit încurajări elevilor, la începutul anului școlar

0
293
Elevii la scoală - Foto: Primăria Constanța

Scriitoarea Ana Blandiana, campioana olimpică Ana-Maria Brânză, rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, actriţele Maia Morgenstern şi Medeea Marinescu, cântăreţul Cornel Ilie și alte personalități transmit, într-un clip video, un mesaj de încurajare pentru copii cu ocazia începerii școlii.

Personalităţile României sunt alături de elevii din toată ţara şi îi îndeamnă să privească acest nou început ca pe o provocare, ca pe o lecţie a curajului, care-i va face mai puternici.

„Copilăria este despre curaj, iar anul şcolar care începe acum este o nouă aventură în care urmează să porneşti“, spune Medeea Marinescu. Ana-Maria Brânză adaugă: „Nu uita că îndrăzneala, curajul, încrederea sunt la fel de importante ca notele pe care le iei la şcoală“.

„La începutul anului şcolar, eu le doresc să continue să citească la fel de mult cum sper că au făcut-o în vacanţă“, transmite Ana Blandiana.

 „Părinţii, învăţătorii şi profesorii sunt prietenii tăi. Cere ajutorul! Educaţia este cea mai frumoasă aventură. Este drumul tău“, afirmă la unison personalităţile invitate să ia parte la campanie.

Clipul face parte din proiectul „Ora de Caligrafie“, ajuns la a IV-a ediție.

„Într-un an în care sunt foarte multe lucruri incerte legate de începerea școlii și de felul în care se vor desfășura orele, personalitățile cunoscute ale României sunt alături de elevii din toată țara și îi îndeamnă să privească acest nou început ca pe o provocare, ca pe o lecție a curajului, care-i va face mai puternici. Pentru copiii din clasele primare este probabil cel mai dificil, pentru că ei resimt cel mai mult lipsa contactului direct cu învățătorii și colegii lor. Adaptarea la cursurile online este o provocare. Iar micuții elevi trebuie să știe că nu sunt singuri pe acest drum al Învățăturii. Că au alături de ei oameni mari“, se arată în comunicatul agenției PiArt Vision, care colaborează cu Muzeul Național Cotroceni și este susținută de DPD România.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.