VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Dividende de peste 3,3 milioane de lei din agricultură, pentru consilierul județean Răzvan Filipescu

0
406

Fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism, fost candidat pentru șefia Consiliului Județean Constanța și pentru Senatul României, actualul consilier județean Răzvan Filipescu a reușit să obțină, în 2019, dividende de peste 3,3 milioane de lei din agricultură.

Fermierul Răzvan Filipescu, consilier județean PRO România după alegerile din septembrie 2020, este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța. Acesta a terminat și un master în management maritim la Universitatea Maritimă din Constanța și este doctor în economie, al Universității „Al.I. Cuza“ din Iași. Filipescu a și predat la Universitatea „Ovidius“, ca și cadru didactic asociat, din pozițiile de asistent și lector.

Până să devină președinte ale Autorității Naționale pentru Turism, actualul consilier județean a fost făcut parte din Corpul de Control al Autorității Naționale de Control, al Agenției SAPARD și al prim-ministrului Adrian Năstase. De asemenea, a fost director al unei agenții a Băncii Transilvania.

Acum, Răzvan Filipescu este asociat în firma Predeal Holidays (49% din părțile sociale), care administrează Restaurantul Vatra Regală din Predeal. El deține trei terenuri intravilane, în Ovidiu, 19 ha de teren agricol în Castelu (donație) și șapte terenuri forestiere, în Predeal, cumpărate în 2007. În total, peste 20 de hectare.

În plus, consilierul județean PRO România deține două apartamente, în Constanța (donație) și sectorul 1 al Bucureștiului, o casă în Ovidiu și o casă de vacanță în Predeal (moștenire). Filipescu are și ceasuri și bijuterii de 50.000 de euro.

Fermierul are și conturi în Banca Transilvania (unde are și aproximativ 5.000 de acțiuni), în lei, euro, dolari americani și franci elvețieni. Adică peste 4 milioane de lei. Mai mult, a împrumutat firma Alari Port Logistics cu peste 195.000 de lei, unei persoane fizice 40.000 de lei și a contribuit la campaniile electorale pentru alegerile locale și parlamentare de anul trecut cu peste 300.000 de lei.

În 2019, Răzvan Filipescu a obținut salarii de 50.000 de lei pentru funcția de director general al Prod Transports Cereals S.R.L. Dar și 20.459 de lei ca și consultant pentru S.C. Montana Azuga S.R.L. din comuna Mihail Kogălniceanu. Menționăm și veniturile din închirierea casei din Predeal, de 5.000 de lei, și dividende de la Predeal Holidays S.R.L., Banca Transilvania și Prod Transports Cereals S.R.L. de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Consilierul județean PRO România este membru fondator al Camerei de Comerț și Industrie Bilaterală România – Brazilia și al Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea. În plus, este membru în Consiliul de Administrație al Organizației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații Dobrogea. 

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.