VIDEO. Aleșii, sub lupa FocusPress: Social-democratul Marian Șerbănescu a sărăcit de când este consilier local

0
194

Anul trecut, Marian Șerbănescu a încasat salarii și indemnizații de peste 95.000 de lei. Dar i-au dispărut din conturi 25.000 de euro.

Consilierul local Marian Șerbănescu lucrează la RAJA încă din timpul facultății. Abia începuse studiile de economist la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța că s-a angajat, în mai 2009, șef adjunct al Serviciului Control Comercial al actualului operator regional de apă.

Studiile superioare le-a finalizat în 2013, iar apoi a urmat cursurile de master ale Facultății de Management Financiar Contabil a Universității „Spiru Haret“ Constanța, pe care le-a absolvit în 2016, an în care a devenit și director adjunct Audit și Control Intern în cadrul RAJA. Doar un an, pentru că a fost numit director al cabinetului ministrului Transporturilor, Felix Stroe.

În ianuarie 2018, Șerbănescu s-a reîntors la RAJA, ca șef adjunct de departament, unde lucrează și în prezent. Tot în 2018, actualul consilier local PSD Constanța a urmat și un curs postuniversitar de probleme actuale ale securității naționale, la Colegiul Național de Apărare al Universității „Carol I“.

Marian Şerbănescu, foto: Facebook

În vârstă de 32 de ani, Marian Octavian Șerbănescu se află la primul său mandat de ales local.

Potrivit declarației de avere, acesta deține, împreună cu soția, un apartament de 82mp în Constanța, cumpărat în 2018. În același an în care a contractat un credit, scadent în 2027, în valoare de peste 162.000 de lei.

În conturi, Șerbănescu mai are 8.000 de lei și fonduri de investiții sau echivalente de 3.500 de lei. Astfel, a dispărut depozitul de 25.000 de euro pe care îi declarase anul trecut, în noiembrie, la începutul mandatului.

În 2020, consilierul local PSD a obținut venituri din salarii și indemnizații de peste 95.000 de lei, iar soția, salarii de peste 100.000 de lei, de la Administrația Porturilor Maritime.

Marian Șerbănescu este și președintele executiv al Organizației de Tineret a PSD Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.