Mariana Gâju: „Proiectele de infrastructură, nodul rutier Cumpăna A4 și de extinderea drumului național DN 39E se vor finaliza în decembrie 2023”

0
3252

Au fost bifați pași importanți pentru două proiecte de infrastructură, în comuna Cumpăna, ce vor rezolva problema șoferilor, precum și aglomerația de la bifurcația cu municipiul Constanța.

Este vorba despre proiectul “Extindere modernizare parte carosabilă — amplasament DN 39E”, în cadrul acestuia studiul de prefezabilitate este finalizat, fiind avizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) al DRDP Constanţa. În prezent, se află în pregătire procesul de avizare în CTE CNAIR SA.

Referitor la cel de-al doilea proiect, “Execuţie lucrări pentru obiectivul nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) — DN39E”, Primăria comunei Cumpăna informează că studiul de fezabilitate a fost predat la CNAIR, fiind în prezent în analiză la nivelul structurilor de specialitate. Ulterior finalizării acestei etape, va fi demarat procesul specific de avizare în cadrul CTE CNAIR.

Contactată de Focus Press, Mariana Gâju, primar al comunei Cumpăna declară că proiectele se află în linie dreaptă și administrația publică locală va continua să facă demersurile necesare pentru ca lucrările să fie finalizate în luna decembrie în anul 2023.

„Luni, 15 noiembrie, am fost în București la Ministerul Trasnporturilor, mai precis la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, unde am avut întâlnire cu directorul adjuct Gabriel Budescu și doamna Livia Amărăzeanu și m-au aigurat că rămâne valabil termenul de execuție al lucrărilor conform contractului, decembrie 2023. Noi nu vom face un pas înapoi în realizarea acestie investiții, atât de necesară pentru dezvoltarea economică a comunei Cumpăna, pentru fluidizarea traficului. Totodată, se vor crea noi locuri de muncă, se vor colecta fonduri la bugetul local. Țin să punctez că traficul se va fluidiza pe singurul drum de legătură pe DN 39 E al comunei Cumpăna cu restul județului Constanța. A se vedea  traficul intens, bară la bară pe DN 39 E, atât dimineața de la ora 6.30 până la ora 8.30, dar și după amiaza de la ora 16.30 la ora 20.00. A se observa, nu doar aglomerația existentă, timpul pierdut în trafic, dar și pericolul ridicat al accidentelor rutiere. Chiar dacă va trebui să fac săptămânal drumuri la București pentru începerea construcției acestor investiții, le voi face” , a declarat Mariana Gâju.

Precizăm că, localitatea Cumpăna nu are cale de acces către sudul județului Constanța și către Autostrada A4, fiind practic izolată prin construirea Canalului Dunăre- Marea Neagră și ulterior a podului peste centura ocolitoare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.