VIDEO. Anastasiu de la Green Village nu vrea maneliști în Deltă: „Pot să fie la Năvodari, la Costinești“

1
6916

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a susținut sâmbătă, 10 septembrie a.c., că nu crede că maneliștii trebuie să vină în Delta Dunării: să se ducă la Năvodari, la Costinești sau în altă parte.

La conferința „Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării“, organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și găzduită de Consiliul Județean Tulcea, a participat și Dragoș Anastasiu, care deține Green Vilage din Sfântu Gheorghe.

Acesta consideră că în Delta Dunării trebuie să meargă exploratori și turiști străini, nu maneliști. Și că trebuie păstrat și refăcut peisajul cultural din zonă.

„Eu vreau civilizație în Delta Dunării, dar betonul nu este de acolo. Putem folosi pământ concasat. Putem să găsim soluții naturale. Nu poți să ai o cea mai frumoasă uliță de nisip din România, care are un kilometru și ceva, și să o astupi cu andezit. Poți să faci alături o pistă de biciclete, pe pământ concasat. (…) Am fost la PNRR și am solicitat să găsim bani ca să refacem peisajul cultural din Delta Dunării.

Degeaba vin oamenii ăia, și toți vin în iulie și în august, și găsesc peisaj urban în Delta Dunării. Mai bine nu ar veni, până când nu ne punem la punct. Eu așa am înțeles: dacă am un produs pe care vreau să îl vând, mai bine îl pun la punct.

Nu este un produs strâmb, că vine o anumită categorie de oameni, care nu vede faptul că… Dar categoria aia e plină de casetofoane cu manele, se duc la plajă, printre vaci răsună manelele. Asta este o categorie.

Eu nu am nimic cu categoria respectivă, dar nu cred că trebuie să fie în Delta Dunării neapărat, poate să fie la Năvodari, poate să fie la Costinești ș.a.m.d.

Delta Dunării are nevoie de exploratori, de turiști străini, de tineri pensionari germani care au timp să vină în aprilie, în mai, în noiembrie și în decembrie. De grupuri de corporate care vin să facă team building ș.a.m.d. Avem o anumită clientelă. Clientela aia plătește“, a susținut Dragoș Anastasiu.

V.I.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ți-ai dori și tu un hotel la Năvodari, dar este prea mult ptr tine. Aici sunt oameni cu bani, au făcut din mamaia nord. O stațiune cocheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.