VIDEO. Au fost demarate lucrările privind modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu și DJ 226A Cetatea Histria – DN22 Tariverde

0
357

Consiliul Județean Constanța a susținut o conferință de presă, miercuri, 6 octombrie a.c., cu ocazia emiterii Ordinelor Administrative de Începerea a lucărilor de executie pentru proiectele „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea HISTRIA – DN22/Tariverde”.

La acest aveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, precum și Petre Enciu, vicepreședintele CJC. Întâlnirea cu reprezentanții mass-mediei locale a avut loc în localitatea Mihai Viteazu. Totodată, sunt prezenți și antreprenor DC G&M Road Building Engineering SRL, supervizor SC Irimat Cons SRL, precum și primarii localităților implicate.

„Vom fi prezenți aici zi și noapte și vom sta cu cohii pe lucrările de execuție. Știți care sunt clauzele contractului. Nu vrem să avem niciun fel de problemă sau surprize, pentru că orice întârziere înseamnă practic lipsa de finanțare. Avem sursa de finanțare asigurată, trebuie să ne ținem de graficul de execuție”, a declarat președintele CJC, Mihai Lupu.

Preciăzm că lucrările de reabilitare și modernizare a DJ226, pe traseul Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu, trebuie finalizate în 124 de luni, adică în 2023 va trebui să fie gata.

„Firma a făcut graficul de execuție, mă va informa săptămânal de situația lucrărilor, iar orice întârziere va trebui să o deconteze cu vârf și îndesat“, a dat asigurări Mihai Lupu în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press.

După începerea lucrărilor, traficul se va desfășura alternativ, pe câte un sens de mers. În cadrul proiectului de 107.282.416,77 lei, se vor amenaja și trotuare și piste pentru biciclete, dar și modernizarea stațiilor de autobuz.

„Atât pentru DJ226 – sectorul de 40 km dintre Corbu și Mihai Viteazu -, cât și pentru DJ226A, ce face legătura dintre Cetatea Histria și Tariverde, pe o lungime de 15km, suntem la un pas de a emite ordinul de începere a lucrărilor”, a mai spus Mihai Lupu.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.