VIDEO. Au fost eliberați românii reținuți pe aeroportul din Cancun!

0
283
Foto: Cancun Airport

Cei 114 de românii reținuți pe aeroportul din Cancun au fost eliberați de autoritățile mexicane joi dimineață.

„Astăzi, în jurul orei 17.00 (ora Mexicului – n.r.) am fost eliberați de autoritățile mexicane. Am avut două opțiuni. Una dintre ele era de a rămâne, în continuare, în arest, pentru a fi deportați și a pleca spre România, însă minimum 24 de ore trebuia să așteptăm până când o aeronavă Lufthansa ateriza în Cancun. Spun minim 24 de ore pentru că cel mai probabil puteam să plecăm cu cursa de vineri sau sâmbătă, având în vedere că prioritate, așa cum este și normal, la îmbarcare au familiile cu copii, bătrânii și bolnavii cronici.

Am ales să rămânem în Mexic, am venit la hotel, ceea ce îmi doresc este un duș și să dorm într-un pat. A fost o experiență îngrozitoare, umilitoare, aș putea spune, dar important este că am trecut peste și că situația s-a rezolvat“, a declarat Gabriel Horț, unul dintre românii reținuți, pe pagina sa de pe binecunoscuta rețea de socializare.

Acesta a mulțumit celor care au mediatizat această experiență neplăcută și jurnaliștilor, pentru presiunea pe care au pus-o pe autoritățile din România, pentru ca ei să fie salvați din situația în care se aflau, deși nu aveau nicio vină.

„Vreau să mulțumesc și Ambasadei României în Mexic, dar și domnului consul Ionuț Vâlcu, pentru asistența pe care ne-a oferit-o astăzi în aeroport. Când am ieșit din aeroportul din Cancun, am fost așteptați de câțiva români stabiliți în Mexic, care au stat cu nopțile în aeroport și au discutat cu autoritățile mexicane“, a mai spus Horț.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.