VIDEO. Bicicletele nautice din Delta Dunării – o experiență unică în Europa de Est

0
1676

Delta Dunării, o veritabilă comoară în țara noastră, este plină ochi de atracții și locuri de vizitat. Cu nenumăratele sale lacuri și canale, ea constituie un refugiu atât pentru turistii străini, cât și pentru românii în căutarea unei clipe de liniște.

La sud de Delta Dunării și atracţiile sale, găsim o oază mai puțin cunoscută, însă cel puțin la fel de fascinantă. Lacul Razim (zis și Razelm) constituie cea mai mare întindere de apă dulce de pe teritoriul României. Când îl vizitezi, este genul de loc care îți creează impresia că ai nimerit într-un alt univers. Un loc sălbatic, neatins parcă de secolul XXI și de modernizarea ce a “asuprit” majoritatea destinațiilor din România. Această sălbăticie poate fi admirată de pe bicicletele nautice. Cam cum ar fi să te bucuri de o astfel de experiență în mijlocul apei? O bicicletă nautică mare, stabilă, elegantă și cât se poate de modernă îți poate îndeplini dorința de distracţie şi inedit. Se conduce ușor, răspunde rapid la orice dorință de-a ta de a schimba traiectoria, e perfectă și pentru bicicliști, dar și pentru cei mai puțin îndemânatici. Achiziţia de biciclete pe apă pentru servicii de agrement și ecoturism în Delta Dunării este un proiect nou.

“Ideea a pornit de acum doi ani, noi fiind organizatori de excursii în Delta Dunării de 12 ani. Am zis că e momentul să facem și altceva și am început acest proiect. Am reușit să achiziționăm cu ajutorul fondurilor europene 30 de biciclete nautice. Ele sunt luate din America și suntem primii din Europa de Est cu acest proiect. În mare, este vorba despre o bicicletă cadru, iar în loc de lanț avem o curea din carbon, iar cadrul stă pe două flotoare gonflabile. Bicicleta cântărește aproximativ 42 de kg și are o lungime de 3,6 m. Fiind pe principiul unui catamaran, este foarte stabilă si este gândită să meargă în mare, prin urmare pe lacuri este mult mai stabilă”, a precizat Silviu Atanase, managerul de proiect.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.