VIDEO. Bilanţ de primar: Ancuța Belu a atras fonduri de peste 10 milioane de euro la Mihail Kogălniceanu

0
2102

Schimbările din comuna Mihail Kogălniceanu se văd cu ochiul liber, iar acest lucru nu este de mirare deoarece, în ultimii patru ani, primarul Ancuța Belu a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro. Prin intermediul acestor fonduri au fost asfaltate drumurile în proporție de 70%, au fost construite două noi grădinițe, iar exemplele pot continua.

Întru-un scurt interviu acordat Focus Press, Ancuța Belu a vorbit despre proiectele care se află în desfășurare la Mihai Kogălniceanu, dar și despre începerea noului an școlar.

Este o continuare a unui proiect pe fonduri europene unde asfaltăm 12 km de drumuri și sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să finalizăm acest proiect pentru că se lucrează intens. Totodată, se lucrează concomitent cu proiectul de alimentare cu apă și canalizare. Știu că sunt momente în care sunt nemulțumiri în rândul cetățenilor pentru că mai sunt avarii, dar asta este încă o dovadă în plus că în Kogălniceanu se lucrează. După ce vom finaliza acest proiect, noi avem asfaltat în 70% din Mihail Kogălniceanu. Când spun 70% mă refer și la sate, satele care aparțin de comuna noastră, respectiv Piatra, Palazu Mic, Grup Social Sibioara și Grup Social Ceres. Exista asfalt doar pe șoseaua principală și acela era foarte avariat”, a declarat Ancuța Belu.

Primarul a dorit să le atragă atenția persoanelor din comună care susțin că școlile nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar și a explicat care este de fapt situația.

Avem un proiect de eficientizare energetică la Școala Generală nr.2 și urmează să semnăm contractul de execuție zilele acestea. Liceul și cele două corpuri de liceu din cadrul comunei sunt în procedură de licitație. S-a tot făcut multă zarvă că școala nu este pregătită de începerea anului școlar. Vreu să îi contrazic pe cei care semnalează aceste probleme și să le reamintesc faptul că școala este curată. Da, ea nu este renovată și reabilitată pentru că nu puteam să fac cheltuială în momentul în care eu am pe SEAP o procedură de licitație. Am făcut acest proiect tocmai pentru că am luat act de nevoile care existau în liceu. Acolo este necesară o modernizare completă”, a precizat primarul.

Școala în Mihail Kogălniceanu va începe în condiții normale deoarece nu sunt cazuri de COVID-19, însă primăria s-a pregătit pentru orice situație și a pregătit o documentație pentru achiziția de tablete și table inteligente.

Colegii mei de la fonduri lucrează la un proiect prin care le vom da tuturor copiilor tablete cu acces gratuit la internet. Vom achiziționa și table inteligente, video-proiectoare, totul pe bani europeni. Cred că după ce vom avea o școală modernă este necesar să avem și copiIi dotați”, a mai adăugat Ancuța Belu.

Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.