VIDEO. Centru drive through de vaccinare antiCOVID, la Constanța

0
126

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța face eforturi pentru a deschide cât mai multe puncte sau centre de vaccinare antiCOVID, pentru a convinge cât mai multă lume să se vaccineze, dar și pentru că vor apărea din ce în ce mai mulți turiști pe litoral.

În municipiul Constanța, de câteva săptămâni, în fiecare week-end ne putem vaccina și în centrele comerciale. La început în patru dintre ele, acum doar în două: City Park Mall și Vivo.

„Avem, de câteva săptămâni, maratoane de vaccinare în fiecare week-end, în mallurile din Constanța. Am început în cele patru, dar am rămas acum cu City și Vivo, deoarece în celelalte interesul pentru vaccinare a fost foarte scăzut. Și atunci am convenit să păstrăm doar cele două mall-uri.

Dacă aș face un clasament, ar fi City, unde probabil este un trafic mai mare. Am primit fotografii de la organizatorii din City în care îmi arătau că este coadă. Nu pot decât să mă bucur că oamenii vor să se vaccineze“, ne-a declarat Cristina Schipor, directorul executiv al D.S.P. Constanța.

Din această săptămână, cei interesați se vor putea vaccina antiCOVID chiar și în Gara Constanța, cât de curând și în Autogară, pentru a veni în sprijinul navetiștilor.

„Suntem în discuții și vom deschide un punct de vaccinare, tot cu o echipă mobilă, în Gara Constanța.

Domnul prefect a venit cu ideea și pentru Autogară, deci ne vom capacita și vom căuta o locație și în Autogară. Vrem să venim în întâmpinarea fiecărui cetățean, ce nimeni să nu facă un efort deosebit pentru a se vaccina. Vrem să fim în drumul oricui și în acest fel să atingem 60-70% din populația județului vaccinată“, ne-a explicat ec. Cristina Schipor.

În plus, pentru constănțeni, dar și pentru turiști, se vor deschide centre drive through în stațiunile de pe litoral, în acest sezon estival. De asemenea, echipele mobile vor merge chiar și în hoteluri, la cererea turiștilor. În acest fel, directorul D.S.P. speră ca tot mai multe persoane să decidă să se vaccineze, netrebuind să facă un mare efort în acest sens.

„Vom organiza un drive through, voiam de săptămâna trecută dar ne-am uitat pe prognoza meteo și am văzut că va ploua și atunci am spus că va fi foarte greu pentru cetățeni și puțin incomod să se oprească, să deschidă geamul, dacă plouă afară. Am amânat acest lucru pentru săptămâna aceasta.

Vom începe doar cu un punct drive through, să vedem cu funcționează și care ar fi problemele, pentru ca la următoarele să le corectăm și să știm exact ce avem de făcut. Probabil că îl vom amplasa undeva în Mamaia, prima dată.

Vom căuta și vom face la nodurile de trafic, poate la ieșire spre autostradă spre stațiuni, în față la Dedeman, dinainte de podul de la Agigea.

Având în vedere că vine sezonul estival și vor fi turiști, ne gândim să punem puncte de vaccinare începând de la Vama Veche până la Eforie. La Neptun, la Costinești, acolo unde nu avem. La Eforie avem, la Mangalia avem centre de vaccinare. Deci, pe lângă ele, sateliți cu echipe mobile, vom organiza puncte de vaccinare acolo unde vom consideră că sunt persoane care ar dori.

Am vorbit cu cei din HORECA și, bineînțeles, dacă vor avea în hotel turiști doritori, le-am cerut să ne anunțe și ne vom deplasa cu echipa de vaccinare și îi vom vaccina la hotel“, ne-a mai spus directorul Cristina Schipor.

Mai multe detalii despre campania de vaccinare antiCOVID din Constanța, în interviul de mai jos.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.