VIDEO. Maraton de tuns iarbă în Parcul Tăbăcărie. O firmă din Constanţa s-a gândit că vine Ziua Copilului

0
6212

Bălăriile au năpădit Constanța și tot mai mulți locuitori se plâng că Primăria nu îngrijește parcurile și celelalte spații verzi. Cum administrația locală nu are o soluție imediată, un agent economic din Constanţa a decis să intervină duminică seara, 30 mai a.c., în Parcul Tăbăcărie. A fost tăiată iarba în zona în care se părinţii îi duc pe cei mici la joacă (Ţara Piticilor), mai ales că se apropie 1 iunie, Ziua Copilului.

Şapte angajaţi ai unei firme private au intervenit, preţ de câteva ore, cu motocoase şi alte utilaje în Parcul Tăbăcărie; acţiunea a fost gratuită. Momentan, Primăria Constanţa nu a organizat licitaţii pentru atribuirea serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi şi nici nu are suficienţi angajaţi care să se ocupe de aşa ceva. Mai mult, administraţia locală a transmis asociaţiilor de proprietari că, dacă în privinţa parcurilor va găsi o soluţie şi va interveni până la urmă, în jurul blocurilor este obligaţia locatarilor. Cât anume din perimetrul din jurul blocurilor este obligaţia asociaţiilor de proprietari – este o chestiune discutabilă şi există chiar varianta ca administraţia locală să încalce legea, însă momentan nu putem afirma acest lucru, Prefectura Constanţa urmând să se pronunţe în privinţa hotărârii de consiliu nr. 77/2021 (detalii AICI).

Având în vedere firma care a tăiat gratuit iarba, ne amintim că, tot gratuit, Constanţa a avut ghirlande luminoase şi alte podoabe specifice de Crăciun, graţie unor firme private. Acestea au făcut gestul după ce primăria a anunţat că nu sunt bani; în schimb, primăria a găsit resurse financiare pentru podoabe pe stâlpi şi în sensurile giratorii cu ocazia sărbătorilor pascale.

Revenind la acţiunea din Parcul Tăbăcăriei, de precizat că societatea care a acţionat a anunţat în prealabil primăria; administraţia locală a comunicat că va strânge iarba rezultată în urma tăierii.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.