VIDEO. Constănțenii nu cred că proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare va fi finalizat în septembrie 2023

1
916

Pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța se lucrează mai mult sau mai puțin, dar cu toate acestea administrația locală a lansat un termen destul de optimist în ceea ce privește finalizarea proiectului. Viceprimarul liberal al municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a declarat luni, 1 mai 2023, într-un interviu acordat cotidianului Focus Press, că până în luna septembrie va fi închis șantierul.

Un termen optimist având în vedere că, în luna octombrie 2022, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța declarau, pentru Focus Press, că stadiul lucrărilor este aproape de 20%.

„Pe Ștefan cel Mare sunt trei proiecte care s-au suprapus: RAJA, cel al Primăriei de schimbare a rețelei de agent termic și cel de-al treilea proiect, care este de pe vremea fostului primar, Decebal Făgădău. Până în prezent are 52 de dispoziții, adică de modificări ale proiectului. Cele trei proiecte s-au suprapus. Până în luna septembrie 2023 va fi gata șantierul de pe strada Ștefan cel Mare“, susține Ionuț Rusu.

Constănțenii, însă, nu sunt de aceeași părere cu viceprimarul liberal al municipiului Constanța și spun că nu au încredere în aceste declarații, deoarece ne mai despart doar câteva luni de septembrie, iar lucrările nu merg tocmai într-un ritm alert.

„Din punctul meu de vedere nu vor termina lucrările până în septembrie, mai ales că acestea durează de ceva timp și cred că ar fi trebuit finalizate până acum“, ne spune o tânără constănțeancă.

Locuitorii orașului de la malul mării spun că administrația locală pare neinteresată de faptul că, în oraș, sunt deschise mai multe șantiere, în cadrul proiectelor de mobilitate urbană, și niciunul nu este finalizat. Și despre acestea administrația locală dă asigurări că vor fi gata până la sfârșitul anului 2023.

„Nu cred că vor termina lucrările în luna septembrie 2023. Spre dezamăgirea mea și cred a tuturor, lucrările merg ca melcul, ca să spun așa, foarte greu, nu cred că există interes din partea Primăriei pentru cetățeni. Încep lucrări în tot orașul și nu finalizează absolut nimic“, a spus o constănțeancă.

„S-ar putea să finalizeze. Problema nu este, de mult timp, în această bucățică. Au început de două, trei luni să lucreze pe bucățica cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân și Bulevardul Tomis. Aici sunt și operatori economici, adică cafenele, restaurante plătitoare de taxe“, mai spune o femeie din Constanța.

Un operator economic din zonă spune că încă are speranțe ca acest proiect să fie finalizat la timp, deși reprezentanți ai administrației locale, prezenți pe șantier, susțineau altădată că acestea vor fi finalizate în lunile iulie sau august ale acestui an.

„Mi s-a spus că vor termina lucrările pe acest tronson în iulie, august acest an, iar într-un interviu, viceprimarul Ionuț Rusu a declarat că la sfârșitul lunii septembrie vor fi gata lucrările. Este foarte greu, noi, operatorii economici, venim cu bani de acasă pentru a ne susține afacerea și a ne plăti angajații, pentru că vânzările au scăzut până la 60%. Este inadmisibil și este foarte greu. Din cauza șantierelor din zonă, nu mai avem vânzare“, a declarat acesta.

Ce prevede proiectul?

Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066 mp) și crearea de zone cu spațiu partajat (3.029 mp).

Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde. Se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent, prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.