VIDEO. Cuvée Tohani: un vin cu un gust extrem de interesant, ce se asortează cu preparatele din pește

0
123

În cadrul rubricii „Ce vin bem“, somelierul Mihai Ionescu de la Crama Tohani a prezentat un vin alb sec, Cuvée Tohani, care în această perioadă se află la un preț redus, cu totul special.

Acest vin a fost produs, cu atenție și dedicare, din Tămaioasă Românească, Sauvignon Blanc, dar și Fetească Albă. Este un vin complex și este recomandat a se servi foarte rece.

„Am ales acest Cuvee Tohani, dat fiind faptul că este și un produs nou lansat anul acesta și cred că am mai discutat despre el. Atunci, un vin proaspăt înbuteliat, acum deja vorbim despre un vin care a evoluat o perioadă în sticlă. Cupajul vinului este Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Tămâioasă Românească, cu o alcoolemie de 12,9%, ca an avem 2022. Deci punem spune că vinul a evoluat în sticlă în oarecare măsură. Este un vin tânăr, se vede acest lucru și în culoarea acestuia, în reflexiile verzui“, spune Mihai Ionescu.

Legat de gustul acestui vin, dar și cu ce îl putem asorta din punct de vedere culinar, somelierul Mihai Ionescu spune că aciditatea sa ridicată și gustul extrem de interesant se potrivesc perfect în zona preparatelor din pește.

„Avem fructe albe, galbene, note de pară, flori de câmp, flori de primăvară. Avem o aciditate ridicată, este un vin culinar, ce ne lasă un gust interesant de fructe în gură. Îl recomand bine răcit. Îl recomand în zona preparatelor din pește, calcani, cu lămâie lângă, pentru a-l face ușor de băut. Dar îl recomand și cu o apă bună de băut, eu recomand „AUR’A“, spune Mihai Ionescu.

Vinul se găsește, în acestă perioadă, la Crama Tohani la reducere, de la 55 la 46 de lei, practic la cinci sticle iei una gratis.

 Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.