VIDEO. Delta Dunării, printe cele mai sigure destinații de vacanță în această perioadă

0
1225

În Delta Dunării se respectă toate regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. În plus, ca specific, ea nu presupune aglomerarări mari de turiști, plimbările pe canale, de asemenea, presupun distanțare socială, astfel că Delta Dunării poate fi considerată printe cele mai sigure destinații de vacanță în această perioadă. Turiștii se pot caza, de exemplu, la Casa Teo din Mahmudia, care oferă minunate bucate pescărești, dar și alte servicii turistice ce transforma vacanța într-una de vis.

Mahmudia este situată pe malul drept al brațului Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, aflându-se la doar 34 de kilometri de Tulcea. Astfel, se poate ajunge cu mașina, iar odată ajunși aici veți descoperi că se respectă toate regulile impuse de Guvern pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pensiuni chiar și de patru stele, primitoare și confortabile. Unitățile de cazare au fost închise o perioadă, la începutul pandemiei, dar acum funcționează la capacitate normală și, cel mai probabil, nu se vor închide, așa cum se întâmplă în alte zone din țară, din cauza creșterii incidenței apariției numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Momentan, nu avem o creștere a numărului de infectări în zonă, stăm foarte bine, nu am avut probleme“, ne-a declarat Claudiu Mihailov, proprietarul Casei Teo din Mahmudia.

Casa Teo este una dintre pensiunile de patru stele din Mahmudia des vizitate de turiști, fiind deschisă încă din 2002. O afacere de familie care respectă toate regulile de organizare și desfășurare a activității de cazare. „Respectăm toate procedurile impuse de autorități, fluxurile sunt bine stabilite și până acum nu am avut nicio problemă“, ne-a asigurat Claudiu Mihailov.

Casa Teo este recunoscută și pentru preparatele gastronomice pescărești oferite, cât și pentru baza de agrement deținută, cu ajutorul căreia turiștii pot pleca în excursii oriunde în Delta Dunării sau pot ajunge în locuri sălbatice, unde se organizează picnicuri în natură pentru oaspeți.

În comuna Mahmudia pot fi vizitate și Parcul de Aventură Salsovia, primul de acest fel din Delta Dunării, și Cetatea Salsovia, fost castru militar roman din secolul III.

Lângă debarcaderul din localitate se află și o peșteră, Peștera Tunel, dezvoltată pe o singură galerie de aproximativ 20m.

De asemenea, în Mahmudia sunt deschise Casa Pescarului, un mini-muzeu ce prezintă secvenţe din viaţa comunităţilor de pescari din Delta Dunării, și Muzeul Școlii din cadrul Liceului Teoretic „Vasile Becalu“, unde sunt expuse aproximativ 300 de obiecte din Cetatea Salsovia.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.