VIDEO. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, declaraţii despre lucrările de extindere a Delfinariului din Constanța

0
233

Lucrările aferente obiectivului de investiții ce vizează extindereaa Delfinariului din municipiul Constanța sunt în toi, iar vremea frumoasă este partenerul perfect al acestui demers.

În fiecare an, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se bucură de foarte mulți vizitatori, turiști sau constănțeni. Drept urmare, s-a luat decizia modernizării şi extinderii obiectivului.

Despre lucrările de extindere ale Delfinariului existent şi despre Acvariul care se va construi în incinta Complexului, pentru că spațiul este unul generos, dar și despre numărul de vizitatori și încasări din acest sezon estival, directorul Adrian Bîlbă a vorbit în cadrul unui scurt interviu acordat Focus Press.

”Este un proiect ce a pornit din 2018 dintr-o temă de proiectare, pe care am semnat-o, mi-am asumat-o împreună cu muzeografii de Delfinariu Constanța, am transmis-o Consiliului Județean Constanța. În 2019 a fost realizat și accesat proiectul, iar acum, în 2020, lucrările au început, ceea ce este excepțional. Au fost accesate 5 milioane de euro, fonduri de la Ministerul Turismului. Lucrările constau în extinderea Delfinariului existent, cu triplarea suprafeței luciului de apă și cvadruplarea volumului de apă, deci bazinul pe care îl construim va fi mai adânc”, a spus acesta.

Suprafața construită în spatele Delfinariului existent va servi drept locul de cantonament al delfinilor, pentru socializare, iar în bazinul din față vor executa exclusiv reprezentațiile. Tot directorul Bîlbă a precizat că vor fi aduși mult mai mulți delfini, gratis, în următoarea perioadă, după ce autoritățile europene vor veni să verifice lucrările, care se vor finaliza în 24 de luni.

Adrian Bîlbă a vorbit și despre stadiul prioiectului ce vizează acvariul ce va fi construit în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Despre sezonul estival și despre cum au decurs lucrurile în ceea ce privește numărul de vizitatori, din rândul turiștilor, ori din rândul constănțenilor, directorul CMSN Constanța Adrian Bîlbă s-a declarat pe deplin mulțumit de încasări, mai ales că a fost vorba de o perioadă de pandemie, fiind impuse o serie de restricții, de la numărul limitat de locuri, la numărul limitat de persoane, respectarea normelor de protecție și igienă.

Totodată, Adrian Bîlbă a mai precizat că se vor amenaja cinci locuri de joacă în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, precum și două parcări generoase.

Mai multe detalii în materialul video:

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.