VIDEO. Dobre, despre Făgădău: “Cei care suntem plătiți din banii publici trebuie să facem lucruri pentru cetățeni, nu să ne folosim de ele”

1
534

Candidatul Pro România la Primăria Constanța, fost ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre a discutat cu reporterii Focus Press despre alegerile locale din 27 septembrie ce se pliază perfect cu începerea noului an școlar, dar și despre contracandidații care s-au înhămat în cursa pentru urbea de la malul mării.

Dobre a spus, printre altele, că și-ar dori ca măcar un locuitor al Constanței să spună ce mare proiect s-a realizat în municipiu în ultimii 4, dacă nu 30 de ani.

Despre alegeri și începerea anului școlar a vorbit pe larg, susținând că premierul Ludovic Orban își dorește aceste alegeri deși ce măsuri concrete vor lua odată cu redeschiderea școlilor guvernanții nu au discutat concret.

”Lucovid Orban își dorește aceste alegeri, pe care trebuie să le organizeze, dar nu ne spune cum le va organiza, eu cred că cel mai bine ar face o simulare, într-o secție de vot, să facă o transmisiunea live și să ne spună, ”domnule, noi așa credem că ar trebui să se desfășoare ziua alegerilor. Înainte de data alegerilor, avem deschiderea anului școlar unde nu știm ce se va întâmpla. Este un an dificil pentru copilul meu, intră clasa a opta-a și eu personal sunt interesat să știu ce va fi, sub ce formă, știm doar ce nu avem voie, nu ce avem voie”, a declarat Dobre.

Referitor la contracandidați, pentru că la alegerile de anul acesta la Constanța 17 persoane se vor bate pentru scaunul de primar, între care 4 independenți și 3 femei, Mircea Dobre a spus: ”Eu cred că cel mai normal este să fie o campanie în care să se vină cu soluții concrete, să se vină cu proiecte care sunt clar soluțiile în teren. Am avut câteva proiecte în 2016, în care am fost implicat în mod direct, erau soluții concrete în teren dar am descoperit că nu se pot face, nici până acum, după 4 ani și trei luni de zile, de ce nu se pot face? Am observat ieri (joi – n.r.) că primarul în funcție a confiscat sigla Constanței, a orașului și l-a pus în spate în timpul unei conferințe de presă, făcând declarații politice, nu mai vrea să se afișeze cu sigla PSD-ului în spate? Să ne spună, pentru că pe buletinul de vot apare sigla PSD, nu poți să ieși în public cu sigla ”I love my CT” când el face declarații strict politice. Face exact ce face șeful lui, Stroe Felix care folosește o instituție a statului, Regia Autonomă Județeană de Apă pentru, cred eu, alte lucruri. Cei care suntem plătiți din banii publici trebuie să facem lucruri pentru cetățeni, nu să ne folosim de ele”.

Acesta a mai spus că cele trei partide care au condus administrația publică locală, în speță PSD, PNL și PMP au eșuat lamentabil.

Mircea Dobre a lăudat intenția celor trei candidate la Primăria Constanța – Corina Marin din partea Partidului Ecologist Român, Nicoleta Ploscaru, independent, Reșit Aila tot independent, susținând că femeile sunt mult mai gospodare decât un bărbat și ar conduce o administrație poate mai bine decât ar face-o oricare alt candidat.

Mai multe declaraţii în materialul VIDEO!

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.