VIDEO. Dr. Mrini: Chirurgia cataractei este una foarte avansată în zilele noastre; după o astfel de intervenţie, pacientul poate să vadă bine şi de aproape, şi intermediar, şi la distanţă

0
390

Cataracta este o afecţiune oftalmologică ce are ca rezultat scăderea progresivă a vederii. În stadiile avansate, dacă este netratată, aceasta afecţiune poate produce complicaţii grave. Focus Press reia acest subiect, pentru conştientizarea celor care se confruntă cu probleme de vedere, iar asta pentru că, în prezent, tehnologia a avansat atât de mult, încât operaţiile de cataractă sunt sigure în proporţie de 99.99%, iar după intervenţiile chirurgicale pacienţii îşi redobândesc vederea şi îşi pot relua activităţile zilnice fără probleme.

Focus Press a discutat despre acest subiect – ce este cataracta, cum se manifestă şi ce este de făcut – cu dr. Hicham Mrini de la Mrini Eye Hospital. Primul pas este, desigur, controlul oftalmologic de specialitate, iar apoi se intervine chirurgical. Cataracta nu doare, însă pierderea vederii este o dramă. Aparatura de înaltă performanţă şi consumabilele utilizate în cadrul intervenţiilor de la Mrini Eye Hospital dau garanţia că pacientul va avea, ulterior intervenţiei, o vedere optimă şi la distanţă, dar şi de aproape.

Intervenţiile chirurgicale pentru cataractă se decontează, parţial, de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Mai multe detalii despre cataractă, precum şi imagini din timpul unei operaţii efectuate de către dr. Hicham Mrini puteţi urmări în materialul VIDEO:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.