BOMBĂ! Biserica improvizată pe trotuar, în zona Macul Roșu, va dispărea. Judecătorii au decis desființarea acesteia

1
3128

Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat defintitv în procesul civil intentat de Primăria Constanța, în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului, cu privire la desființarea construcției ilegale situată pe bulevardul Tomis, mai sus de intersecția Tomis III. Instanța a decis desființarea acesteia, iar decizia este definitivă.

În toamna anului trecut, magistrații Judecătoriei Constanța au admis, pe 16 octombrie, acțiunea Primăriei Constanța, privind autorizare desființare lucrări” cu privire la construcția ilegală, pe domeniul public, a clădirii respective, care nu corespunde din niciun punct de vedere cu prevederile legale de siguranță.

Sentința Judecătoriei a fost atacată de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, cu apel, la Tribunalul Constanța, care s-a pronunțat definitiv acum, la final de an.

Judecătorii au respins apelul declarat de Arhiepiscopie și au menținut sentința Judecătoriei, iar de această dată vorbim despre o hotărâre definitivă.

Respinge, ca nefondat, apelul civil declarat de apelanta-pârâta Arhiepiscopia Tomisului, în contradictoriu cu intimatul-reclamant Primarul Municipiului Constanţa, împotriva sentinţei civile nr.8795/16.10.2020 pronunţate de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 431/212/2020. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 13.12.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Această construcție a ridicat multe semne de întrebare încă din 2002-2003, când a început ridicarea acesteia. Asta pentru că a fost amplasată într-o zonă pietonală, motiv pentru care a fost denumită și ”biserica de pe trotuar”, a fost ridicată în mod clandestin, fără autorizație, fără diriginte de șantier și fără a se respecta vreo normă legală. De aceea nici autorizație ISU nu deținea. Totuși, credincioșii neștiutori îi călcau pragul, chiar dacă nu era o biserică, la propriu.

De-a lungul timpului, mulți oameni s-au declarat nemulțumiți de faptul că se încearcă desființarea unui ”lăcaș de cult”, dar puțini știu că această construcție nu prezintă absolut nicio siguranță, mai ales că nici structură de rezistență nu are. Ca să nu mai spunem că seamănă mai mult a magazie decât a biserică.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.