VIDEO. După o campanie murdară, Lucian Chitic, la al patrulea mandat de primar al comunei Tortoman

0
621

O campanie murdară s-a desfășurat în comuna Tortoman, susține primarul în funcție Lucian Chitic, dar acesta a obținut al patrulea mandat în fruntea localității. Trei proiecte de investiții se desfășoară în acest moment în Tortoman, iar edilul-șef speră să reușească în următorii patru ani și racordarea la gaze și canalizare a comunei.

În urma scrutinului ce tocmai s-a încheiat, Lucian Chitac a reușit să obțină un nou mandat de primar al comunei Tortoman. Consiliul Local va fi format din patru aleși locali P.S.D., patru P.N.L., doi P.M.P. și unul U.S.R., și urmează alegerea viceprimarului.

Interviu cu primarul comunei Tortoman

Despre proiecte și investiții în comuna Tortoman, cu primarul Lucian Chitic#interviu #stayfocus #focuspress #lucianchitic #tortoman #primariatortoman #primartortoman

Publicată de Focuspress pe Marţi, 6 octombrie 2020

Deși s-a desfășurat o campanie electorală și alegerile pentru primar, Consiliul Local, președintele și Consiliul Județean Constanța, proiectele de investiții au continuat să se implementeze în comuna Tortoman.

„În acest moment, avem, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, un proiect a cărui implementare durează de cinci ani. Autorizația a fost obținută la sfârșitul lunii septembrie, toată lumea ne-a atacat că facem treabă acum în campanie, dar am arătat că de cinci ani durează obținerea finanțării și implementarea acestui proiect, în colaborare cu localitățile Cuza Vodă și Nicolae Bălcescu. Am început lucrările de asfaltare în comuna Tortoman, în paralel se vor desfășura și în celelalte două localități. Tot acum vom asfaltat și  un drum comunal care leagă Cuza Vodă de Dropia, și iese în Dorobanțu. (…)

Deși e foarte greu ca o comună ca Tortoman să obțină fonduri europene, deoarece suntem o comunitate foarte mică, am reușit să obținem un astfel de proiect. Suntem în fază de licitație modernizare drumuri de exploatare agricolă, finanțare 100% fonduri europene, care vor deservi accesul proprietarilor de terenuri. Dar vom asfalta și drumul dintre Dropia și Tortoman, nu vom mai avea doar un drum de piatră. (…)

La ora actuală, mai avem un proiect în lucru la Căminul Cultural, dotarea acestuia pentru Ansamblul folcloric Cătinașul din comună. Am achiziționat aer condiționat, generator, trei tipuri de costume populare și suntem în avizare la A.F.I.R. pentru instrumente, pentru activitățile pe care le vor desfășura copiii în Căminul Cultural“, ne-a declarat primarul Lucian Chitic.

În următorii patru ani, edilul-șef P.S.D. speră să reușească și racordarea la gaze și canalizare a comunei Tortoman.

„Pentru al patrulea mandat, un proiect mare, de suflet, pe care mi-l doresc este aducerea gazului în comuna Tortoman. Suntem în parteneriat cu Siliștea, Seimeni și Castelu. Avem studiul de fezabilitate întocmit, avem avizul de la Transgaz pentru racordare, urmează să facem și ceilalți pași pentru a depune proiectul spre finanțare“, a precizat Lucian Chitic.

Mai multe detalii, în materialul video realizat cu primarul comunei Tortoman.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.