VIDEO. Este benefic un drum ecologic în Delta Dunării, între Tulcea și Sulina?

0
1636

Consilierii locali U.S.R. Tulcea și Sulina solicită realizarea unui drum ecologic între Nufăru și Sulina, pentru autoturisme electrice. Propunerea acestora a iscat, însă, tot felul de reacții, pro și contra, din partea locuitorilor din Delta Dunării, dar și a autorităților.

Echipele U.S.R. Sulina și U.S.R. Tulcea au transmis Consiliului Județean Tulcea proiectul de realizare al Drumul ecologic Nufăru – Sulina, pentru a fi inclus în Master Planul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. În plus, alesul local U.S.R. Sulina, Dan Sipatchin, a inițiat un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local Sulina, care a fost aprobat, pentru demararea discuțiilor cu reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI (Investiții Teritoriale Integrate – n.r.) Delta Dunării, pentru găsirea surselor de finanțare necesare pentru construirea acestui drum.

„Păreri au fost și vor fi. Și pro și contra. Eu am spus franc: ceea ce își dorește comunitatea, asta voi face. Dacă va fi nevoie, vom face un referendum local. Așa mi se pare corect.

Dar să nu uităm că, până la Tulcea, mai avem localități: vorbim de Crișan, vorbim de Maliuc, care la rându-le ar trebui să hotărască. Ca să se înfăptuiască acest vis ar trebui să fim toți de acord, să vrem și să luptăm. E foarte greu, dar dar s-ar putea întâmpla.

Într-adevăr, este și o parte destul de importantă a populației care este reticentă la această șosea. Cumva, după atâta timp în izolare, probabil și frica de a ajunge, cum spunem noi, la uscat. Ne-am învățat cu greul și probabil că ne e foarte greu acum să acceptăm că ne-ar putea și mai ușor să ne fie, la un moment dat.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus de reprezentantul U.S.R. la nivel de Consiliu Local, Dan Sipatchin, a fost aprobat. Eu, ca urmare a acelui proiect, sunt împuternicit de către Consiliul Local să inițiez un dialog cu cei de la ADI ITI, în vederea găsirea posibilelor surse de finanțare pentru acest proiect foarte mare, la nivel de discuții deocamdată“, ne-a declarat primarul orașului Sulina, Dan Nicolcenco.

Un drum ecologic ar aduce numai beneficii pentru locuitorii din Deltă, fără a o polua, susțin aleșii U.S.R. Tulcea și Sulina

Potrivit proiectului U.S.R., în prezent, localitățile situate de-a lungul Canalului Sulina sunt grav afectate de depopulare și văduvite de oportunități economice, din cauza izolării. Din cauza lipsei unor servicii firești, cum ar fi transportul eficient și asistența sanitară, localitățile din Delta Dunării nu se pot dezvolta sustenabil prin turism. Iar pescuitul și creșterea animalelor sunt și ele captive unei piețe locale de mici dimensiuni care asigură, în general, subzistența, nu și prosperitatea. Pentru că locuitorii din Deltă suportă și costuri cu 30% mai mari pentru alimente, decât locuitorii de pe uscat, în condițiile în care sunt deja afectați de lipsa locurilor de muncă.

Acestea ar fi motivele pentru care aleșii locali U.S.R. Sulina și Tulcea doresc proiectarea și construirea unui drum ecologic între localitățile Nufăru și Sulina, dedicat exclusiv automobilelor electrice, pentru a nu polua, nici măcar sonor. Un drum de 60 de kilometri, construit de-a lungul Canalului Sulina, în afara ariilor protejate, pentru diversificarea economică, regenerarea comunităților locale, un transport de persoane mai sigur, mai rapid și mai confortabil.

Potrivit reprezentanților U.S.R., impactul construcției propriu-zise ar fi foarte mic, deoarece presupune așternerea suprafeței carosabile peste suprafețe de teren agricol (28%), de-a lungul digurilor de piatră existente (32%) și zone cu pământ uscat și arbuști (40%). Premisa că drumul ar duce la o invazie a turiștilor nu are fundament, spun aceștia, deoarece numărul de turiști este direct proporțional cu numărul locurilor de cazare din Deltă, iar acesta este controlat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În plus, paralel cu drumul va exista și o pistă pentru biciclete, iar de-a lungul acestuia se vor amenaja douăsprezece puncte de observare și educare ecologică. Spațiul dintre pistă și drum va fi folosit pentru instalarea unor stâlpi de iluminat inteligent în funcție de trafic, cu panouri solare, și a indicatoarelor rutiere, turistice și educative. De asemenea, pentru protecția drumului, atractivitatea peisagistică și consumul de dioxid de carbon, se vor planta aproximativ 2.000 de arbori și tot atâția arbuști, susținuți de un sistem de irigații.

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării consideră că, mai întâi, sunt necesare studiile de impact

Unii dintre cei care nu susțin din fașă un astfel de proiect este Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Acesta consideră că sunt necesare, întâi, studiile de impact asupra rezervației și că trebuie respectat Regulamentul de Urbanism aplicabil în Delta Dunării.

Țibuleac atrage atenția și asupra drumurilor deja existente în Biosferă și care au nevoie de reabilitare, înainte de a se demara construirea unei noi artere.

„Nu e vorba de a fi pro sau contra. Ne aflăm într-o Rezervație a Biosferei și avem o datorie de a încerca să dezvoltăm comunitățile fără a interveni asupra naturii.

Un drum în mijlocul Deltei nu cred că este oportun dar, până la urmă un astfel de proiect sau implementarea unui astfel de proiect necesită studii, mai ales de mediu, impact asupra mediului, indiferent că vorbim de folosirea doar a mijloacelor electrice de deplasare.

Până la urmă, este o intervenție brutală asupra naturii. Delta este definită de apă curată, iar deplasarea în Deltă se face cu bărcile. Ar fi, cred, o greșeală, în acest moment, să ne gândim la un drum între Sulina și Tulcea.

Avem drumuri care pot fi reabilitate în mod tradițional. Ar trebui să ne uităm la Regulamentul de Urbanism care se aplică în Deltă, care specifică în mod clar folosirea materialelor specifice locului.

Putem reabilita drumul între Sulina și Sfântul Gheorghe, un drum superb care merge în paralel cu marea, pe de o parte, cu Canalul de centură, pe de altă parte. E un drum care cred că dacă intervenim cu mijloace tradiționale poate fi un drum fantastic pentru cicloturism.

La fel, avem drumul Tulcea – Chilia sau Sulina – Cihilia, care pot fi reabilitate

Ar trebuie să ne gândim foarte mult și să ne bazăm pe acele studii de impact înainte de a lansa, cel puțin verbal, până în prezent, ideea unei intervenții de o asemenea anvergură asupra Deltei și asupra naturii, nu în ultimul rând“, ne-a explicat Cătălin Țibuleac.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.