VIDEO. „În curând, din nou acasă“, ultimul eveniment de pe Stadionul Farul, înainte de demolare

1
1984

Cei mici au luat cu asalt stadionul Farul, de pe strada Primăverii, chiar de ziua lor. Aici are loc evenimentul “În curând, din nou acasă”, ultimul eveniment găzduit pe stadionul Farul înainte de demolare.

Pe scenă vor urca urca 3 Sud Est, cei care cântă și imnul Farului, Guess Who și Trupa Discoteka.

Vechea arenă de pe strada Primăverii i-a fost casă timp de zeci de ani Farului. Aici au avut loc și meciuri ale echipei naționale de fotbal a României. Cea mai răsunătoare victorie de pe stadionul din Constanța a fost cea din anul 2007, împotriva Olandei, scor 1-0, prin golul marcat de Dorin Goian, în preliminariile pentru EURO 2008.

Oamenii au așteptat cu nerăbdare deschiderea evenimentului și s-au așezat în fața porților. Încă de la primele minute de când porțile s-au deschis, aceștia au dat năvală în stadion. Cei mici și cei mari au venit pentru ultima oară pe stadionul Farul. La ora începerii evenimentului, temperatura ajungea la 25 de grade Celsius.

Cât a costat evenimentul

Primăria Constanța a cheltuit 220.000 de lei fără TVA, adică 261.800 de lei cu TVA (53.120 de euro) pentru evenimentul “În curând, din nou acasă”. Firma care a obținut contractul este Zum Logistics Fresh SRL. Este societatea care deține Zoom Beach, are sediul în Constanța și a fost înființată în anul 2012. Firma are ca obiect de activitate „baruri și alte activități de servire a băuturilor“. Administrator și unic asociat este Ioan Alexandru Picu. Firma a avut, în anul 2021, o cifră de afaceri de 3.928.746 de lei, un profit net de 1.120.029 de lei și opt angajați, conform listafirme.ro.

Cine venit cu inițiativa pentru organizarea evenimentului

Ateș Casimceali, consilier local PNL Constanța: „Suporterii vor putea pleca acasă cu scaune de pe stadion și bucăți de gazon

Consilierul local liberal Ateș Casimceali a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a propus organizarea unui eveniment înaintea demolării Stadionului „Gheorghe Hagi“. Totodată, liberalul a anunțat că suporterii vor putea pleca acasă cu scaune de pe stadion, bucăți de gazon și vor putea face poze cu foști sau actuali jucători:  

„Prima vizită la stadion e poate una dintre cele mai frumoase amintiri din viața unui copil.

Conexiunea cu echipa fanion se axează, în principal, pe relația tată – fiu și îmi amintesc cu plăcere cum coboram pe str. Primăverii la meciuri, cu tatăl meu, vecinii și părinții lor, iar la ora respectivă pe toți ne unea un singur scop, victoria echipei Farul Constanța.

Am urmărit constant subiectul construirii unui nou stadion în Constanța, motiv pentru care am propus organizarea unui eveniment prin care să marcăm acest moment deosebit pentru sportul-rege.

Ideea mea a fost acceptată de primarul Vergil Chițac și îmbrățișată de viceprimarul Ionuț Rusu, așadar în maxim o lună vom avea parte de un spectacol amplu înainte de demolarea stadionului construit în 1970.

Precum și la alte echipe unde a avut loc acest proces, suporterii vor putea pleca acasă cu scaune de pe stadion, bucăți de gazon, poze cu foști sau actuali jucători.

Poate pot părea subiectiv, dar am curajul să spun că Dobrogea a dat cele mai mari nume în sportul românesc, motiv pentru care suporterii trebuie să susțină în număr cât mai mare echipa FC FarulConstanța, care va fi prezentă la eveniment atât cu legendele clubului, dar și cu tânăra, performanta și ambițioasa echipă din acest sezon.

Am schițat cu viceprimarul Ionuț Rusu un număr considerabil de surprize, care vor transforma spectacolul într-o zi memorabilă pentru toți iubitorii sportului“.

P.I., M.G.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Niște hămesiți pt bani. Am venit cu trei copii mici sa intru și m,au întors la poartă pt că aveam o gura de apă, una de suc, un muștar și un ketchup (ultimele două luate pt acasă). Măcar de anunțau dinainte sa știe tot omul ce are de făcut. Mi,au zis că nu e voie, să cumpăr de la ei dinlăuntru la D,zeu știe ce prețuri. Unul din momentele când mi,a fost rușine că sunt constănțean când mă întrebau copii de ce nu am putut intra. Rușine și la primar și la toți organizatorii. O să vă duceți toți în iad cu profiturile voastre cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.