VIDEO. Intervenție de urgență după o EXPLOZIE în Marea Neagră, la bordul unei nave, aproape de Sulina: posibil să fi lovit o mină marină

0
549

Garda de Coastă a transmis că, în urma unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis în data de 20.09.2023, la ora 06.50, în CH 16 VHF, de către o navă comercială prin care a informat că a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C, a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.


La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navală Română.

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în cursul zilei de 20.09.2023, în jurul orei 06:50, a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea echipajului de la bordul navei Seama. La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului. La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane a necesitat evacuare de la bord. Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25”, au transmis reprezentanții ARSVOM.

Potrivit unor surse, se pare că nava ar fi lovit o mină, însă informațiile nu au fost confirmate oficial.

La bord se aflau 12 persoane.

UPDATE: Ce spune ANR

O navă sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6.50 o explozie la compatimentul maşină şi a solicitat abandonul navei.  Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina. Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliției de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri ai echipajului. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina. Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată. Nava sub pavilion Togo a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe. Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment. Revenim cu detalii”, au transmis reprezentanții ANR.

Video:

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.