VIDEO. Președintele CJC, Mihai Lupu, a anunțat că a fost desemnat constructorul viitorului spital de pediatrie din Constanța

0
339
foto: CJC

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a anunțat, miercuri, 20 septembrie a.c., în cadrul ședinței ordinare, că a fost semnat raportul de atribuire a licitației pentru Spitalul „Mama și Copilul”.

S-a încheiat procedura de atribuire a proiectării și execuției Spitalului Mama și Copilul (…) suntem în linie dreaptă. Suntem înaintați (…) chiar ieri am semnat raportul de atribuire. Important este, pentru județul nostru, pentru Consiliul Județean, că ne-am făcut treaba și vreau să mulțumesc colegilor mei din aparatul administrativ și celor care s-au ocupat de acest proiect. Am dus la bun sfârșit toate elementele care stau la baza unei proiectări și execuții”, a spus președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Context

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre situația spitalelor din țară, care au rămas fără finanțare prin PNRR, inclusiv cel de la Constanța, „Mama și Copilul”. Acesta va fi construit printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții.

Atunci, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu (USR) a precizat că ministrul Rafila și premierul Ciolacu ar trebui să își dea demisia, în cazul în care s-ar rezilia contractul de finanțare.

Dacă s-ar rezilia contractul de finanțare, cred că cei care ar trebui să-și dea demisia ar fi Rafila și Ciolacu. Consiliul Județean nu a greșit cu nimic pe acest subiect. Din contră, cred că suntem destul de avansați cu acest proiect. Încă aștept informații din partea ministerului pe acest subiect”, a spus Enciu.

Consiliul Județean Constanța a lansat achiziția, în valoare de peste 430 de milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de proiectare (PT+DDE), asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, în luna aprilie a acestui an.

P.I.

Citește și:

Spitalul „Mama și Copilul” din Constanța, rămas fără finanțare prin PNRR, va primi bani de la Banca Europeană de Investiții – focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.