VIDEO. Interviu cu Gelil Eserghep: UDTTMR primește din nou, după 4 ani de pauză, finanțare de la stat

0
342

Lucrurile sunt cum nu se mai poate mai bune, în prezent, pentru Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România. După 4 ani de procese și de lipsă a finanțării,  UDTTMR primește din nou bani de la bugetul de stat. “Suma este cu 10% mai mare (decânt înainte –n.r.), după 4 ani fără finanțare”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

UDTTMR are acum și un deputat, în persoana lui Amet Varol, iar la nivelul județului Constanța – 37 de consilieri, cel mai mare număr de aleși la nivel județean de până acum.

Pentru că UDTTMR este din nou finanțată, vor fi reluate în ritmul de acum 4 ani cursurile de limbă tătară, se vor organiza evenimente atunci când situația sanitară o va permite și se va moderniza aparatura din sediu. Pe parcursul celor 4 ani cât nu a existat finanțare, activitatea a continuat, după cum a precizat Gelil Eserghep, fiind susținută de conducere și de membri.

Președintele UDTTMR este și consilier personal al președintelui Consiliului Județean Constanța. De altfel, la nivelul CJC a fost înființat Forumul Minorităților, organism care are ca scop promovarea județului Constanța și a multiculturalității.

Interviul integral poate fi urmărit aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.