VIDEO. Ionuţ Rusu, despre iluminatul festiv de 1 milion de euro: „Câte zile vor fi întârziate pentru decorarea oraşului, atât vor fi scăzute din valoarea contractului”

1
1126

Primăria Constanţa a alocat 1 milion de euro pentru iluminatul festiv din această iarnă. Conform administraţiei locale, până la data de 1 decembrie trebuia ca tot oraşul să fie împodobit cu ghirlande luminoase şi figurine specifice perioadei. N-a fost să fie aşa, administraţia locală avansând un nou termen: 6 decembrie. Într-un final, toate arterele principale ale Constanţei au fost împodobite, iar referitot la zilele de întârziere, viceprimarul Ionuţ Rusu a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că firma care a câştigat contractul pentru iluminatul de sărbători nu va primi întreaga sumă. Conform viceprimarului, din totalul de 1 milion de euro vor fi scăzute zilele de întârziere.

“Bulevardul Mamaia a fost făcut destul de târziu față de planul pe care noi l-am dat celui care a câștigat licitația. Acesta poate este un subiect pe care l-am văzut de foarte multe ori în presa locală, suma care a fost cheltuită până acum, dați-mi voie să vă spun că această suma nu a fost încă cheltuită, acest contract este făcut din montarea luminitelor, demontarea și bineînțeles partea cea mare din acest contract sunt zilele de închiriere ale acestor zile”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, Ionuţ Rusu.

“Banii se dau atunci când sunt decorațiunile puse în opera, iar până acum nu avem luminițe peste tot. Câte zile vor fi întârziate, vor fi scăzute din valoarea contractului”, a mai spus Rusu.

Legat de târgul de Crăciun, Ionuț Rusu se declară mulțumit că primăria a reușit să realizeze ceva atât de spectaculos pentru constănțeni: „Parcul de Crăciun arată foarte bine și arată mai bine ca-n poze, pentru că a fost foarte multă muncă, ne-am focusat pe acest parc pentru că în acest scenariu pandemic în care suntem toți actori, trebuia să găsim o modalitate prin care să îi facem pe constănțeni fericiți, chiar dacă suntem în acest context pandemic și uitați că lucrurile din acest punct de vedere. Noi încercăm să mulțumim cât mai multă lume din acest oraș.

Tot aranjamentul este făcut din două părți, o dată un aranjament care a făcut parte din acest contract de un milion, parcurile toate la rândul lor fac parte din acest contract, 20% din acest parc e zona de food și patinoar, unde o mică parte din iluminat este a primăriei, restul parcului face parte din acest proiect. Soldățeii din zona de food sunt aduşi de cel care a organizat acea zona. Organizatorul este de la Bonheur. La partea noastră am cheltuit pentru patinoar în jur de 130.000 de lei. În total, în jur de 200.000 de lei a fost partea pe care a cheltuit-o primăria, restul a fost partea organizatorului”, a mai declarat viceprimarul în interviul Focus Press

Interviu integral:

A.M.

1 COMENTARIU

  1. SPITALUL DOMNULE DRAG SPITALUL CIND SE RENOVEAZA ASTA AR FI TREBUIT DE IERI SA FIE GATA.CE ATIITA VORBARIE PT LUCRURI FARA DE VALOARE CA LUMINITELE DE SARBATORI.PE CINE INTERESEAZA PENALIZAREA CARE SE VA FACE.PE NIMENI VA SPUN EU.LUMINITELE TREBUIAU SA FIE CA CELE DE ANU TRECUT ERA SUPER OK.DAR SPITALUL SA FIE FUNCTIONAL DA DA FUNCTIONAL.AVEM OARE SUFERINZI ACUM PT CA ANU TRECUT NU AM AVUT LUMINITE.VA ASIGUR CA NUUUU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.