VIDEO. Ministrul Muncii Raluca Turcan explică de ce i-a urat ”la mulți ani” baronului Brukenthal, care a murit în 1803

0
181

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan a fost prezentă la Constanța, în vizită de lucru. Programul a fost foarte încărcat, de la orele dimineții a vizitat Șantierul Naval Constanța, apoise s-a aflat la bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Constanța la Universitatea Maritimă Constanța.

În cadrul acestei vizite a susținut și declarații de presă. Aceasta a fost întrebată de un jurnalist de ce i-a urat ”la mulți ani” baronului Brukenthal, la împlinirea a 300 de ani de la naștere, pe pagina de socializare, apoi a șters postare.

„Spunem ”La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie, marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, a explicat Raluca Turcan.

Totodată a adăugat că pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal, „merită început la muzeul cu același nume, imaginat chiar de Samuel von Brukenthal. Muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.