VIDEO. Oraşul Ovidiu intră în carantină: iată și rutele ocolitoare

0
3705

În urma anchetei efectuate de către DSP Constanța, INSP a decis carantinarea orașului Ovidiu, din cauza ratei de incidență la mia de locuitori care este trecută de 6. Astfel, în urma Comitetului pentru Situații de Urgență Constanța s-a decis propunerea de carantinare a orașului Ovidiu, care s-a transmis către Departamentul pentru Situații de Urgență București care va transmite exact data și ora carantinării.

Prefectura județului Constanța informează, urmare a deciziei CNSU de propunere de carantinare zonală a orașului Ovidiu, sâmbătă,7 noiembrie a.c., începând cu ora 20.00.

Potrivit Legii nr. 136 din 18 iulie 2020 (republicată), privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Art 3, pct b “carantina zonală – măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru”.

Spre informarea cetățenilor, pentru a fi pregătiți în momentul în care va intra în vigoare măsura carantinării orașului Ovidiu, vă comunicăm rutele ocolitoare care pot fi folosite:

  1. Autostrada A4;
  2. Constanța – DC 86 – Năvodari – DJ 226 – Lumina.

Traficul va fi deviat, după cum urmează:

  • dinspre Constanța către Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intrarea în orașul Ovidiu, zona Cartier Sud;
  • dinspre Constanța către orașul Ovidiu, pe DN 3C (varianta Ovidiu), în zona Academiei Hagi;
  • dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu către orașul Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intersecție cu Autostrada A4;
  • dinspre localitatea Nazarcea către orașul Ovidiu, pe DJ 228A, la sensul giratoriu de la intrarea din orașul Ovidiu;
  • dinspre localitatea Poiana, se va permite tranzitul, cu interzicerea opririi, pe DN 3C, către Constanța și pe DN 3C, către localitatea Lumina, prin sensul giratoriu cu Autostrada A4.

Reiterăm, aceste rute vor fi valabile după ordinul emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, privind carantinarea localității Ovidiu.

Citește și:

L.M.

UPDATE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.