VIDEO. Primăria demolează o platformă de pe un teren din Dosarul Retrocedărilor, situat pe Plaja Modern

1
4119

Luni, 28 iunie a.c., pe Plaja Modern se lucra de zor, pentru demolarea unei platforme amenajate pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Acesta se afla în proprietatea lui Georgică Giurgiucanu, unul dintre beneficiarii de top ai retrocedărilor din mandatele de primar ale lui Radu Mazăre.

Primăria Constanța demolează o plaformă de beton, de pe Plaja Modern, turnată pe unul dintre terenurile din Dosarul Retrocedărilor. Aceasta a devenit o construcție ilegală după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a dispus revenirea mai multor terenuri retrocedate în proprietatea Municipiului Constanța sau a Statutului Român, după caz.

Terenul de pe Plaja Modern era în proprietatea lui Georgică Giurgiucanu, care intabulase separat plaforma betonată. Reamintim că afaceristul din Constanța a fost condamnat, în februarie 2019, la cinci ani și jumătate de închisoare, în Dosarul Retrocedărilor. Acesta fusese împuternicit să se ocupe de retrocedarea celei mai importante averi imobiliare, probabil, ce fusese confiscată de comuniști: proprietățile familiei fostului magistrat și deputat Ioan Movilă.

Demolarea are loc în baza unei dispoziții a primarului Vergil Chițac, fără sesizarea instanței, conform Legii 50/1991, pe cale administrativă: construcțiile executate fără autorizație de construire pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului, cât și construcțiile, lucrările și amenajările cu caracter provizoriu executate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al județelor, municipiilor, orașelor și comunelor vor putea fi desființate pe cale administrativă de autoritatea administrației publice de pe raza unității administrativ-teritoriale unde se află construcția, fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului.

Reamintim că primarul Vergil Chițac a anunțat, în această lună, că Primăria Constanța a înființat sechestru asigurător pe bunurile unor inculpați din Dosarul Retrocedărilor, în vederea recuperării daunelor aduse patrimoniul orașului (20 de milioane de euro), prin mai multe acțiuni depuse în instanță. Printre aceștia și Georgică Giurgiucanu.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.