VIDEO. Primarul Chițac a demis-o pe Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase

1
2945

Primarul Vergil Chiţac l-a demis pe managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, medic primar dr. Stela Halichidis.

Decizia edilului-șef a venit după cererea premierului Florin Cîțu în acest sens, în urma incendiului izbucnit în secția ATI, în urma căruia au decedat șapte pacienți.

„Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi: șapte concitadini și-au pierdut viața, din păcate, în dezastrul de la Spitalul de Boli Infecțioase. Sunt alături de familiile lor, regret nespus ce s-a întâmplat, au toată compasiunea și le transmit toate condoleanțele mele.

În același timp le mulțumesc tuturor instituțiilor care au acționat și au limitat proporțiile acestui dezastru. Nu în ultimul rând, le sunt extrem de recunoscător colectivului medical, care realmente au luptat din toate puterile pentru a salva viețile omenești“, a transmis primarul Vergil Chițac.

La Spitalul de Boli Infecțioase au fost repuse în funcțiune laboratorul și farmacia.

Edilul-șef a precizat că unitatea medicală este inclus într-un proiect cu finanțare europeană, pentru reabilitare energetică. Primăria a demarat deja licitația pentru realizarea proiectului tehnic, contractul urmând să fie semnat săptămâna viitoare.

„După ce proiectul tehnic va fi finalizat și ne va fi predat, în următoarele două luni, atunci vom începe procedura de achiziție a lucrărilor.

Este un proiect de reabilitare energetică în totalitate a acestui spital, care va schimba complet fața lui. Vor fi toate instalațiile schimbate, tot ce înseamnă infrastructura lui. Este vorba și de dotarea lui cu echipamente performante. Pentru că această clădire este construită în 1935.

În momentul de față suntem în proces de semnarea contractului pentru un sistem modular de 42 de paturi, însemnând 92 de containere, în valoare de 15 milioane de lei, care va fi finalizat în perioada următoare.

De asemenea, este în derulare un proiect de dotare a Spitalului de Boli Infecțioase cu echipamente necesare: de laborator, RMN, computer tomograf, toate însumând aproximativ 15 milioane de lei. O parte din aparatură deja a venit“, a mai precizat primarul.

V.I.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.