VIDEO. Primarul oraşului Ovidiu clarifică situaţia cherhanalei care se construieşte pe marginea lacului

0
4195

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a clarificat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, situaţia cherhanalei care se construieşte pe malul Lacului Siutghiol. Totodată, edilul a precizat şi ce se mai întâmplă cu promenada – care va fi lungimea finală, precum şi ce activităţi economice se desfăşoară în zona falezei care se transformă, încet-încet, în atracţie turistică.

„Ceea ce vedeţi astăzi nu este un proiect final. Este gândit pe mai multe etape, pe mai mulţi ani. Finalitatea va fi atunci când vom avea aproximativ 2 kilometri de faleză. Probabil în scurt timp, un an, doi, nu mai mult”, a afirmat George Scupra.

Edilul a răspuns şi la întrebarea pe seama speculaţiei cum că ar fi proprietarul cherhanalei care se construieşte pe malul lacului: „Da, vom avea o cherhana în Ovidiu, într-adevăr. Este un lucru pe care ni-l doream. Avem zona de faleză, de promenadă şi, pe bună dreptate, oamenii întreabă: «Dar unde este zona de food, unde e zona unde putem servi o cafea sau o apă?» şi o vom avea. Va fi a comunităţii, nu este a mea. Din păcate nu, dar m-am asigurat că şi cine vine după mine (la Primărie – n.r.) nu va avea nicio posibilitate să o ia, pentru că ne-am asigurat prin documente clare că rămâne a comunităţii, în sensul că este vorba acolo de un parteneriat public-privat. Sigur că nu Primăria trebuie să facă lucrurile acestea – să se ocupe de bussinesuri, dar ne-am asigurat că terenul rămâne al Primăriei pe toată perioada construcţiei şi dezvoltatorul, adică cel care a gândit acest proiect, este pe terenul nostru“.

George Scupra a mai precizat că investitorul plăteşte şi o redevenţă anuală.  

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.