VIDEO. Procurorul DIICOT nu a solicitat, până acum, să i se restituie caii confiscați la Techirghiol

1
1242

Deși s-a scurs perioada de 45 de zile de recuperare impusă de lege, proprietarul celor 23 de cai confiscați din Techirghiol, deoarece erau în pericol, nu a solicitat, încă, restituirea lor. Dar mai poate depune o cerere în acest sens în următoarele aproximativ 20 de zile.

La sfârșitul lunii ianuarie, polițiștii constănțeni au confiscat 23 de cai de pe malul Lacului Zarguzon din Techirghiol. Aceștia erau ținuți în frig, legați, înfometați și erau foarte slăbiți însă, așa că oamenii legii au emis un ordin de plasare a animalelor în adăpost.

După câteva zile petrecute într-o fermă din Peștera, 13 cabaline au ajuns în padocurile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, iar zece, în adăposturile Asociației „Save the Dogs and other Animals“ din Cernavodă.

„Acum, după aproape o lună și jumătate, în urma acțiunilor întreprinse sub coordonarea vicepreședinelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, cabalinele se află în adăposturile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa și Asociaţiei «Save the Dogs and other Animals» din Cernavodă, sunt într-o stare bună de sănătate și se joacă liniștite în țarcurile special amenajate pentru ele. Hrana și medicația necesare acestor animale sunt asigurate, pentru cele 13 cabaline aflate la C.M.S.N. Constanța, de către Consiliul Județean Constanța, iar pentru cele zece aflate în supravegherea echipei «Save the Dogs», din fondurile proprii ale asociației“, ne-a declarat președintele C.J.C., Mihai Lupu.

Din nefericire, proprietarul care a maltratat aceste animale, procurorul D.I.I.C.O.T. M.V.Ț., poate cere restituirea lor acum că s-a încheiat perioada de 35 de zile de recupere impusă de lege și prin ordinul de plasare al polițiștilor. Până acum, nu a făcut-o, dar mai are timp până pe 9 aprilie a.c. să depună o cerere în acest sens.

„Până în prezent, nu au fost înregistrate cereri de restituire a cailor din partea vreunui potenţial proprietar. Până pe 9 aprilie, suntem în așteptarea eventualelor revendicări, conform O.U.G. 175/2020, emisă pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor“, ne-a declarat vicepreședintele C.J.C., Petre Enciu.

Cel puțin, în situația restituirii, deținătorul animalelor va trebui să plătească C.J.C. cheltuielile cu asistența veterinară de urgență, hrănirea, cazarea, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor animalelor efectuate cu patrupedele plasate în adăpost.

Grupul de Lucru, constituit prin Dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, și condus de către vicepreședintele C.J.C., Petre Enciu, caută soluții, în acest moment, pentru ca acești cai să își poată găsi un adăpost permanent, unde să aibă parte de îngrijirea necesară.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Pai țineți-o permanent iarna vara cauciucuri de iarna paicand sunt valabile cele de vara Iulie și August se schimba raportul pai mai bine pui de iarna din Noiembrie pana-n Iulie și la începutul lui Iulie pui de vara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.