VIDEO. Românii vaccinați antiCOVID în țări non-europene sau în Rusia trebuie să se vaccineze și în România, pentru a obține Certificatul verde

0
312

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, îndeamnă populația să se vaccineze antiCOVID, pentru că doar așa vom trece cu bine de acest val patru, ce reprezintă cel mai negru scenariu de la debutul pandemiei de coronavirus. Chiar și românii vaccinați în țări non-europene sau în Rusia trebuie să se vaccineze în România, pentru a obține Certificatul verde.

Referitor la campania de vaccinare din județul Constanța, până în acest moment 42% dintre constănțeni s-au vaccinat. Zilnic peste 3.000 de persoane se imunizează antiCOVID-19, însă jumătate dintre aceștia își administrează a treia doză de vaccin, ceea ce nu este un lucru îmbucurător, susține directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța, ec. Cristina Schipor.

Aceasta a vorbit într-un interviu acordat cotidianului Focus Press și despre condiționarea vaccinării la locul de muncă. În unele țări, această măsură se află deja în vigoare, iar la nivelul României se discută acest aspect, premierul demis Florin Cîțu declarând, zilele trecute, că liberalii vor susține în Parlament această propunere legislativă: „Este posibil ca regula de vaccinare la locul de muncă să fie impusă și la noi. Din punct de vedere legislativ se dorește acest lucru“

Referitor la ceea ce se întâmplă cu cetățenii români care s-au întors din alte țări, unde s-au imunizat cu vaccinuri precum Sputnik, Sinovac sau Sinopharm, directorul DSP Constanța a declarat că aceștia trebuie să aibă asupra lor un document prin care să se ateste când se pot vaccina cu serurile recunoscute de către autoritățile românești.

Precizăm că, în urmă cu câteva săptămâni, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat faptul că persoanele care s-a vaccinat în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute de către autorităţile române, cum ar fi Sinovac sau Sputnik, sunt considerate persoane cu istoric de trecere prin boală şi se pot revaccina cu schema completă.

„Noi nu recunoaștem vaccinul chinezesc sau Sputnikul, tocmai de aceea noi nu putem să știm când ar putea cineva să înceapă o schemă nouă de vaccinare, cu Pfizer, Moderna etc. Din această cauză, cetățenii care revin din state unde s-au vaccinat din varii motive, ar trebui să întrebe acolo, să știe clar când au voie să se vaccineze aici, în România. Aceștia trebuie să stea în carantină dacă sunt vaccinați cu seruri ce nu sunt recunoscute în România. Se va considera că sunt nevaccinați“, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.