VIDEO şi galerie FOTO. Turişti germani, întâmpinaţi în Mamaia de gunoaie, resturi de mobilier pe plajă şi clădiri scorojite

0
4809

Luna septembrie ar putea însemna sfârșitul sezonului estival, vara tocmai și-a „închis obloanele”, însă vremea frumoasă și temperaturile ridicate atrag turiștii în stațiunile de pe litoralul românesc. Spre exemplu, în stațiunea Mamaia, marți, 7 septembrie a.c., au pășit mai mulți turiști, majoritatea germani.

Câteva autocare pline cu cetățeni germani au ajuns în stațiunea Mamaia, în după amiaza zilei de marți, 7 septembrie a.c., însă ceea ce au văzut și întâlnit lasă de dorit. Aceștia se vor întoarce acasă, cu siguranță, cu un gust amar și povești nu tocmai plăcute despre cum au fost întâmpinați, în stațiunea Mamaia, ce odinioară reprezenta cartea de vizită a constănțenilor.

Gunoaie și resturi de mobilier folosit pentru decorarea beach-barurilor din Mamaia stau aruncate la întâmplare pe nisip. Operatorii economici au lăsat în urmă dezastru în Mamaia, după cum se poate vedea și în imagini.

Majoritatea dintre aceștia au dorit să viziteze simbolul stațiunii, ce astăzi este în paragină, un peisaj dezolant despre ceea ce a însemnat cu ani în urmă atracția stațiunii, Complexul Cazino. Pereți decojiți, desene pe pereți, moloz, geamuri sparte, într-un cuvânt, multă mizerie. Cu toate acestea, turiștii surprindeau în fotografii Cazinoul, Pasarela Regală, ajunsă și ea într-o stare avansată de degradare, ceea ce a mai rămas din aceasta, doar acoperișul barului maritim, pentru că a fost înghițită de nisip, în urma procesului de stopare a eroziunii costiere, plaja fiind mărită cu peste 200 de metri.

Totodată, pubelele erau pline ochi, iar turiștii veniți să-și petreacă vacanța la malul mării au fost nevoiți să treacă fix pe lângă gunoaie pentru a ajunge pe plajă. Mirosul nu este deloc unul plăcut, având în vedere că resturile menajare stau în căldură.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.