VIDEO. Sorin Colesniuc: “Era necesară o reabilitare a Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța; anul trecut cădeau țigle de pe acoperiș”

0
221

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a semnat miercuri, 12 august a.c., contractul privind serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție aferent proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.


La semnarea contractului a fost prezent și managerul Muzeului de Istorie şi Arheologie, Sorin Colesniuc, care arătat că imobilul are nevoie de reparații capitale, mai ales că în iarna anului trecut au avut loc incidente neplăcute: bucăți de țiglă s-au desprins de pe acoperiș, reprezentând un real pericol pentru constănțenii ce tranzitează zona. Valoarea totală a Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” este de 19.521.820,91 lei. Valoarea contractului semnat miercuri, 12 august, este de 12.091.090,94 lei, iar termenul pentru proiectare și executie este de 5 luni, respectiv de 24 de luni.


Se vor înteprinde: lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, restaurare interioară la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula „Adrian Rădulescu”, restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, dar și lucrări de arhitectură, lucrări de intervenție structurală și lucrări de instalații.


Sorin Colesniuc a ținut să sublinieze că o reabilitare completă a clădirii nu a avut loc în ultimii 100 de ani: “O reabilitare a acestei clădiri nu a avut loc în ultimii 100 de ani; în plus, în anul 2021 de împlineşte un secol de la construirea imobilului, ca a servit drept Primărie, în Constanța. Era necesară o reabiliatare pentru că anul trecut, în iarnă cădeau tiglele acoperișului clădirii” .

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.