VIDEO Trotinetele electrice, un real pericol pe șosele cărora poliția nu le face față

0
1357
Centru de închiriere trotinete și scutere electrice. FOTO Cătălin SCHIPOR

Utilizatorii de trotinete electrice sunt de cele mai multe ori, un fel de jucători de ruletă rusească. Sunt încrezători pe îndemânarea lor și încalcă toate regulile de circulație posibile, pe principiul că nu își bate nimeni capul cu ei. Și au dreptate. Sancțiunile aplicate la nivelul județului Constanța sunt la nivel minim. În schimb, peste 20 de astfel de ignoranți au ajuns pe patul de spital.

Tot mai des, în trafic, conducătorii auto dau nas în nas cu persoane care folosesc trotinete electrice, dar fără a respecta regulile minime de circulație. Pe lângă firmele consacrate care închiriază trotinete electrice prin aplicații dedicate, în stațiuni au apărut pe perioada verii și centre de închiriere, așa cum sunt și cele de bicicletă. De la un astfel de centru de închiriere a fost luată și trotineta implicată în ultimul accident rutier din această categorie, accident ce a avut loc în Costinești.

Potrivit IPJ Constanța, de la începutul anului, au fost înregistrate 24 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. Dintre acestea, 18 accidente rutiere au fost la nivelul municipiului Constanța şi 6 accidente rutiere în alte localități.

Instituția nu a putut oferi detalii despre numărul sancțiunilor care au fost aplicate conducătorilor trotinetelor electrice pentru nerespectarea legislației în vigoare, pe motiv că „la nivelul instituției noastre, nu exista statistici cu privire la indicatorii solicitați“, iar o hotărâre a Curții de Apel București nu poate obliga realizarea unei statistici anume.

În schimb, numai la nivel de municipiu, Poliția Locală Constanța a aplicat 20 sancțiuni pentru fapta de a transporta o altă persoană pe trotinetă, în cuantum de 3.400 lei. De asemenea, au fost ridicate de pe domeniu public un număr de 47 de trotinete electrice.

IPJ Constanța nu a putut oferi detalii nici despre controalele la centrele de închiriere trotinete, precizând că în acest sezon estival a avut o singură acțiune de acest gen, împreună cu Protecția Consumatorului.

Trotinete electrice în trafic

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.