VIDEO. Un vis împlinit! Profesoara de balet Roxana Gurău a deschis Școala de Dans și Fitness „White Feathers”

0
1487

Tânăra constănțeancă Roxana Gurău, balerină și instructor- coregraf și-a îndeplinit visul cel mai de preț. De curând și-a deschis o școală de dans în Constanţa, unde predă alături de două prietene, Adela Hascu și Florentina Ilie.

Pasiunea pentru dans și balet au determinat-o pe Roxana să urmeze cursuri de specializare ce au ajutat-o să clădească ceea ce astăzi numește „acasa”, o școală de dans și fitness. A ales să le aibă alături de ea pe cele mai bune prietene, două coregrafe profesioniste, pentru care disciplina înseamnă succesul. La Școala de Dans și Fitness „White Feathers” pasionații de dans pot alege din multitudinea de stiluri de dans puse la dispoziție de cele trei constănțene. În afară de balet, care este specializarea Roxabei Gurău, întâlnim și stilurile: latino pentru copii și adulți, pilates, predate de Adela Hascu și Kinetic Gym, afro kids, Zumba kids (4- 7 ani), afro kids (8- 13 ani), predate de Florentina Ilie.

Roxana Gurău s-a axat pe ceea ce iubește cel mai mult, baletul, astfel că printre cursuri întâlnim baby kids, balet începători, balet adulți, balet avansați- balet stars și balet fitness: „Acum 16 ani mi-am descoperit pasiunea enormă pentru dans, pentru tot ceea ce înseamnă artă. Am pășit în sala de dans când aveam 11 ani. Ulterior am luat cursuri de specialitate cu diverși maeștri coregrafi. Am urmat studii superioare, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, specializare coregrafie, apoi facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, specializarea Arta Spectacolului, coregrafie, Mater și toate concursurile la care am participat”.

Școala de Dans și Fitness „White Feathers” by Roxana Gurău, cursuri de balet, dans și fitness pentru toate vârstele.

Roxana Gurău a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre când a luat naștere această școală de dans și care sunt specializările și cursurile pe care le pot urma cei ce aleg această școală de balet și dans.

„Acum o săptămână a luat naștere această minunată școală, Școala de Dans și Fitness „White Feathers” by Roxana Gurău, alături de colegele mele Florentina Ilie și Adela Hascu. Coregrafi atestați, ce iubesc copii, noi însemnăm astăzi această școală de dans. Ne cunoaștem de foarte mulți ani, de 16 ani cu Florentina și din 2017 cu Adela. Suntem prietene foarte bune, am lucrat împreună. Ne-am gândit să ducem pasiunea noastră mai departe. Eu mi-am droit de mica să am propria școală de dans, vis devenit realitate astăzi. În cadrul aceștei școli nu avem doar o specializare, baletul, specializarea mea, ci avem o multitudine de cursuri, de la latino, dansuri de societate, pilates, specializarea  Adelei Hascu. Se pot înscrie atât copiii, cât și adulții”, spune Roxana.

Instructorul de dans Adela Hascu se poate lăuda cu cei 17 ani de când practică dansul de performanță și 15 ani de când predă aceste stiluri de dans. La această școală predă stilurile latino americane, dansurile de societate, Pilates, despre care punctează că este pentru toate vârstele: „Stilul Pilates este pentru toate categoriile de vârstă, îl recomand. Noi punem pasiune în tot cee ace facem. Nu este ușor să deschizi o școală de dans, dar uite că noi am reușit”, a completat Adela Hascu.

Pe de altă parte, specializarea Florentinei Ilie implică în special copii, fiind și absolventă a Facultății de Kinetoterapie.

„Specializarea mea este, în primul rând, kinetoterapia, eu am absolvit Facultatea de Kinetoterapie și Materul. În cadrul acestui centru avem kineto gym și anume kinetoterapie postural pentru copii. Avem și street dance pentru copii și afro dance fit și Zumba kids junior. Aici, de la trei anișori se pot înscrie copilașii. Cee ace facem noi este o terapie prin dans.” Totodată a vorbit și despre cum și când a luat naștere pentru dans: „Eu de mica dansam, chiar de la vârsta de trei anișori, când părinții mei mergeau la nunți, eu eram acolo pe ringul de dans. De mica mi-am droit să predau. La vârsta de 15 ani am început ca ucenic în granite și mi-a plăcut foarte mult. Visul meu s-a îndeplinit. Iubesc copilașii, vreau să ofer pe lumea aceasta ceva mai departe, ceva copiilor, că am pus o cărămidă în educația lor”, a spus Florentina Ilie.

Totodată, pe lângă pașii de dans, modalitatea de a păși, postura corpului, la cursurile Roxanei Gurău cursanții învață și despre istoria baletului.

„Dansul este un mod de viață, este cee ace mă reprezintă acum și având toate beneficiile, am ales să îi ajut pe cursanți, nu doar să învețe să danseze, ci și să aibă un mers corect, o postură corectă. Acestea sunt puncta importante. În cadrul cursului de balet, avansați, la sfârșitul fiecărei ore îi învăț pe cursanți despre istoria baletului, pentru că eu consider că o balerină nu trebuie să fie doar talentată și să știe să danseze, ci să și cunoască  și să știe despre ceea ce dansează”, declară Roxana Gurău.

Balet-fitness- unic în Constanța

Specializarea Balet- Fitness este unică în Constanța, după cum a spus Roxana Gurău. Acest stil de dans îmbină mișcările baletului classic cu cele de fitness, ce lucrează fiecare grupă muscultară: „Este un curs ce l-am dezvoltat acum doi ani, este unic în Constanța, este vorba despre posturi derivate din baletul classic, lucrăm pe înălțare, pe o poziție corectă și pe exerciții specific din baletul classic, combinate cu fitness care lucrează fiecare grupă muscultară. Deci, combinăm fitness-ul cu baletul classic, doamnele învață mai mult decât a avea un corp sănătos, frumos, învață și ce înseamnă baletul, o ținută frumoasă. Totodată colega mea Adela va ține un curs de latino fitness, iar Flori un curs de agro fitness pentru adulți. Așteptăm pe toată lumea cu mare drag. Ne-am pus propia noastră amprentă pe aceste stiluri”.

Școala de Dans și Fitness „White Feathers” by Roxana Gurău este situate pe bulevardul Tomis la numărul 97, vis-à-vis de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Programul cursurilor:

Luni, între orele 16.00- 19.00

Marți, dimineață de la ora 9.00 apoi în intervalul 16.00- 20.00

Miercuri, între orele 16.00- 19.00

Joi, dimineață de la ora 9.00 apoi în intervalul 16.00- 20.00

Vineri, între orele 17.00- 20.00

Sâmbătă, între orele 10.00- 17.00

Duminică, între orele 10.00- 14.00

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.