VIDEO&FOTO. Parada costumelor din cadrul celei de-a XXVI ediții a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar

0
238
smart

Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, proiect realizat de către Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani în România (UDTTMR), cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, a debutat de joi, 1 septembrie a.c. Eveniment va avea loc în perioada 1-5 septembrie.

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar revine în Constanța, iar în cursul zilei de vineri, 2 septembrie a.c., a avut loc parada costumelor populare, începând cu ora 13.30. Participanții, îmbrăcați în diferite costume populare au plecat de la Sala Sporturilor, au înanintat pe bulevarduș Tomis spre Instituția Prefectului județului Constanșa, apoi spre Piața Ovidiu.

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar este o manifestare culturală care de aproape trei decenii reușește să se impună în peisajul cultural dobrogean și să fie un adevărat promotor al valorilor identitare. Festivalul a fost în fiecare an accesibil tuturor celor care au dorit să participe la manifestările organizate de UDTTMR în acest context, intrarea fiind liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.

Precizăm faptul că, UDTTMR a depus acest proiectul în baza Legii 350 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Astfel, proiectul a fost analizat cu atenție de către o echipă de specialiști ai Consiliului Județean Constanța, ulterior acesta a fost admis.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.