Zeci de magazine LIDL, în vizorul ANPC și al Poliției Române: 619 seturi de bijuterii de argint, confiscate și depuse la Trezorerie

0
14260

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) se află, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor LIDL, a unor seturi de bijuterii din argint.

Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializarea produselor din metale prețioase, furnizate, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialitate ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizate de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse.

Astfel, până în acest moment, la nivel național, au fost controlate 63 de magazine Lidl, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint, care, în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute. Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei. Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare. în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei. Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare. în majoritate au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute. Comisarii ANPC au sancționat și cu amendă operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de astfel de sancțiuni contravenționale, în valoare de 272.000 lei. Acțiunea de verificare, în acest caz, este în derulare.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.