A început procesul pentru hărțuire și abuzare a angajatelor de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă de la Valu lui Traian

1
3665

Scandalul din curtea Stațiunii de Cercetare Pomicolă Valu lui Traian, dintre conducerea acesteia și două foste angajate, s-a mutat în instanță. Facem referire la două foste angajate din rândul personalului administrativ, care acuză că au fost hărțuite și abuzate, spun ele, de conducerea societății.

În luna septembrie a acestui an, cotidianul Focus Press dezvăluia unele situații la care au fost parte două foste angajate, de la Contabilitate și de la Resurse Umane, din cadrul Stațiunii de Cercetare Pomicolă Valu lui Traian.

Astfel,cele două femei s-au plâns, printre altele, că directorul acestei stațiuni de cercetare, Ion Caplan, ar fi abuzat de funcția pe care o oare și le-a constrâns să meargă la recoltat fructe, fără a ține cont de faptul că încalcă mai multe prevederi din Codul Muncii.
Așa cum am arătat într-un alt articol pe aceeași temă,
cele două angajate susțin că, în paralel cu munca depusă la birou, au fost constrânse să meargă la cules de fructe, sub amenințarea pierderii locului de muncă. Asta pentru ca directorul stațiunii, Ion Caplan, să nu mai apeleze la zilieri pentru cules de fructe. De precizat că mai multe persoane din rândul acestui personal sufereau de unele afecțiuni incompatibile cu depunerea de efort fizic, având și acte medicale doveditoare, pe care, însă, Caplan nu le-ar fi băgat în seamă. O parte dintre aceste aspecte ne-au fost confirmate de director, însă au fost justificate prin situația financiară cu care s-au confruntat anul acesta.

Totuși, au fost formulate două plângeri care au ajuns în instanță, prin care prin care au cerut încetarea acestor forme de hărțuire, intimidare și izolare la locul de muncă. Totodată, acestea au cerut și despăgubiri de câte 50 de mii de euro cu titlu de daune morale. Afară de aceste demersuri, au formulat și plângere penală la Poliție, pentru abuz în serviciu.

Revenind la partea civilă, luni, 7 decembrie, a avut loc primul termen de judecată, pentru una dintre cele două reclamante, întrucât se judecă în cauze separate.

La acest prin termen s-a cerut introducerea în cauză și a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Astfel a fost acordat un nou termen pentru data de 22 februarie.

De precizat că cele două reclamante și-au dat demisia din funcțiile pe care le dețineau la unitatea respectivă.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Va dati seama oameni buni unde suntem? Mitroi Florin este chipul mafiei. Caplan a avut curajul sa se duca in instanta si sa demonstreze furtul hectatelor de pamant iar acum plateste. Alexandra, asta nu numai ca te-a f*tut dar te si foloseste. Vezi ca are inregistrari si o sa le foloseasca daca nu cumva le-a folosit pe curul tau. Mitroi are organizat un grup infractional mafiot de-a binelea. O sa isi rupa gatul pana la urma. In curand…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.